Въпреки призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов един от

...
Въпреки призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов един от
Коментари Харесай

Кирил Петков с нова версия защо Асен Василев ще е министър

Въпреки апела на водача на ГЕРБ Бойко Борисов един от съпредседателите на " Продължаваме промяната " - Асен Василев - не се отхвърли да бъде министър в проектокабинета на Николай Денков. Според съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков има значимо съображение за това.

" Само Асен Василев не направи стъпка обратно, тъй като първата стъпка, което това държавно управление би трябвало да направи, е бюджет с 3% недостиг. И ние нямаме различен в нашия тим, който да е толкоз дипломиран, че в ден първи да стартира работа. Неговата експертност надви над политическата му роля ", уточни Петков в изявление за Българска национална телевизия.
-->
Николай Денков самичък е показал членовете на ръководения от него проектокабинет, сподели още някогашният министър председател.

Акад. Денков подреди своя тим, няма квотен принцип. Единственото, което направихме, е да му дадем мандат да си подреди тима. Самите водачи в партията си казахме, че не е нужно да бодем очите с доста блестящо политическо държавно управление и хората да видят, че си даваме сметка какъв брой комплицирана е политическата конюнктура ", сподели той.

Изтъкна, че оферират държавно управление на малцинството като Народното събрание ще има опция за цялостен надзор, както е по конституция.

Петков разяснява още, че не е правилно, че джентълменското съглашение с ГЕРБ-СДС за ротация на председателството на Народното събрание важи единствено при изискване, че двете обединения ръководят дружно.

" Ротацията беше - законодателна стратегия и на всеки три месеца с изискването началник на правна комисия и началник на Народното събрание - нищо друго. Човек би трябвало да си държи на думата, в случай че желае някой да му има вяра. Тука става въпрос за доверие и ние им дадохме доверие за три месеца ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР