Въпреки преобладаващите схващания за хаос и мрачните прогнози за паунда,

...
Въпреки преобладаващите схващания за хаос и мрачните прогнози за паунда,
Коментари Харесай

Паундът може да се повиши значително, ако Брекзит мине добре

Въпреки преобладаващите схващания за безпорядък и мрачните прогнози за паунда, има възможност той да завоюва повече от 8% тази година - в случай че Англия и Европейският съюз се разделят по другарски метод, съгласно изследване за Reuters на валутни стратези.

Паундът в огромна степен пренебрегва икономическите данни и макар тях се движи непредсказуемо при всяка вест, обвързвана с отдръпването на Англия от Европейски Съюз след по-малко от три месеца.

Въпреки че валутата стартира годината с известна убеденост, това значително се дължи на слабостта на $. Представянето ѝ по отношение на еврото е по-скромно.

Остава малко време, а процесът на Брекзит остава неразбираем. Очаква се английските депутати да гласоподават идната седмица против съглашението, което министър-председателят Тереза ​​Май реализира с Европейски Съюз през ноември.

Правителството на Май претърпя проваляне в Народното събрание във вторник, когато депутатите, които се опълчват на напускането на Европейски Съюз без съглашение, завоюваха гласоподаване, което сътвори ново опасновст за Брекзит без договорка.

В сряда Мей не съумя да завоюва на своя страна пробританската Демократична юнионистка партия (ДЮП), която поддържа нейното държавно управление и по-късно загуби гласоподаване, което значи, че има по-кратък интервал от време, с цел да излезе с различен проект, в случай че загуби идната седмица.

Според изследване на Ройтерс паундът ще се увеличи с към 5,5% при положение на удобна разлъка, само че ще падне над 6%, в случай че има " корав " Брекзит.

Все отново, има единствено 25% възможност от безвластие след раздялата, предвижда осведомителната организация през предишния месец. Почти 90% от интервюираните икономисти чакат договорка за свободна търговия сред двете страни.

Тези икономисти също по този начин чакат Банката на Англия да увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта до 1,0% през април, което ще поддържа валутата.

Продължаващите подозрения за здравето на двете най-големи стопански системи в света - Съединени американски щати и Китай - както и комерсиалната война сред тях, която вреди на растежа, повдигнаха въпроси за това какъв брой високи ще бъдат лихвите в Съединени американски щати тази година.

Ралито на $ значително е завършило, съгласно към две трети от валутните стратези, интервюирани от осведомителната организация. Те декларират, че понижените упования за повишение на лихвения % понижават силата на $.

В сряда паундът се повиши до 1,28 $, откакто новините, че Мей се пробва да завоюва Северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) в решаващия избор за идната седмица, само че той падна, когато тя не съумя.

Паундът също скочи във вторник след известия, че английски и европейски представители разискват опцията за удължение на формалния развой на излизането от Европейски Съюз на фона на опасенията, че договорката няма да бъде утвърдена до 29 март.

След месец паундът ще бъде към равнищата от сряда, като се търгува на равнище 1,27 $. Когато Англия и Европейски Съюз се разделят, той ще се ускори до 1,30 $. До средата на годината той ще се повиши до 1,32 $ и в края на годината ще бъде с 8% по-висок при курс 1,38 $ за паунд.

Въпреки това, 12-месечната междинна прогноза е към момента по-ниска от $1,50 за фунт, която се обрисуваше преди референдума за овакантяване на Европейски Съюз през юни 2016 година Само трима от 66-те анализатори с 12-месечни прогнози чакат паундът да се ускори повече от тези равнища.

Подчертавайки несигурността към бъдещето на паунда, 12-месечната прогноза варира от 1,22 $ до 1,59 $ за един фунт стерлинг.

Срещу еврото паундът ще реализира скромни облаги. В сряда общата валута струваше към 90,0 пенса. За идващите шест месеца прогнозите са за курс 87.0, а за годината 86.5 пенса за едно евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР