Въпреки предупрежденията на властите, хората не искат да се откажат

...
Въпреки предупрежденията на властите, хората не искат да се откажат
Коментари Харесай

Николова: Постоковидните симптоми допълнително натоварват здравната системата

Въпреки предизвестията на управляващите, хората не желаят да се откажат от досегашния си метод на живот и събирането на огромни групи продължава. Това сподели в ефира на " Твоят ден " доктор Гергана Николова, член на УС на БЛС. По думите й България към момента е на опашката по имунизация на популацията. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28854
" Намалява броят на болните, усеща се леко разхлабване на напрежението, само че всеки ден към момента има голям брой заболели. Добрата вест е, че към 94 % от болните остават на домашно лекуване, само че стресът за персоналните лекари остава ", изясни тя. 

Д-р Николова разяснява още, че новият вариант Омикрон към момента не е задоволително изследван.  " Развитието на постковидните признаци извънредно доста натоварва системата. Налага се продължаваща терапия на новопоявилите се болести или обострилите се такива ", сподели още тя. 

Относно връщането на учениците в клас Николова добави, че децата не могат да бъдат заложници на неизпълнения имунизационен проект. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28854  Съединени американски щати вкарват от през днешния ден за идващите със аероплан наложително условие за негативен тест за COVID-19 Съединени американски щати вкарват от през днешния ден за идващите със аероплан наложително условие за негативен тест за COVID-19  Стойчо Кацаров: България съумя без локдаун Стойчо Кацаров: България съумя без локдаун  От през днешния ден влизането в Кипър става единствено с негативен PCR тест От през днешния ден влизането в Кипър става единствено с негативен PCR тест
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР