Въпреки по-слабите резултати от очакваното през третото тримесечие някои инвеститори

...
Въпреки по-слабите резултати от очакваното през третото тримесечие някои инвеститори
Коментари Харесай

Европейските компании с разочароващо слаби резултати за третото тримесечие

Въпреки по-слабите резултати от предстоящото през третото тримесечие някои вложители имат вяра, че фирмите в Европа ще се възстановят в края на тази и идната година

© Staff Още по тематиката
Adidas с по-малки продажби в Западна Европа и упования за годишни доходи

Постъпленията на немската компания през третото тримесечие нарастват по-малко от упованията
11 ное 2018
Renault-Nissan ще създава нови модели ванове във Франция

Правителството поддържа алианса сред производителите и вложенията в страната
11 ное 2018
Китай, отвори се

Не единствено Доналд Тръмп има търговски проблем с Китай. Конфронтацията няма да завърши скоро и може да коства скъпо на международната стопанска система
9 ное 2018 Финансовите резултати на европейските компании за третото тримесечие са най-разочароващи за последните три години поради забавения стопански напредък и възходящите разноски, написа Reuters. Финансовите доклади нанесоха следващ удар на инвеститорското доверие след последното развиване с бюджетната рецесия в Италия и Brexit.

Масови проблеми

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Акциите се понижаваха в дните на финансовите доклади, които разкриха нанесените вреди от по-високите търговски мита и по-слабото търсене в международен мащаб на фона на така и така спадащите и нестабилните финансови пазари. Водещи компании в Европа - от производителите на цимент и коли до самолетните компании, предизвестиха за по-ниски маржове.

" Макропоказателите повлияха повече, в сравнение с хората чакаха, и мисля, че резултатът е явен и се вижда в равнищата на облагите ", декларира пред Reuters Каролин Симънс, заместник-управител на английския капиталов офис на UBS. През този корпоративен сезон броят на фирмите, които изненадаха с по-добри резултати, не е бил толкоз невисок от четвъртото тримесечие на 2015 година, сочат данните на I/B/E/S Refinitiv.

" Основната причина миналият корпоративен сезон да не се смята за толкоз сполучлив и по-скоро неналичието на доста положителни резултати, в сравнение с неприятните изненади ", споделят от Morgan Stanley в собствен разбор.

Много от вложителите се надяваха, че корпоративните облаги ще оказват помощ да се компенсират политическите и макроикономическите провокации в Европа, до момента в който показателят STOXX 600 най-вероятно ще осъществя най-лошата си година от 2011 година насам.

Освен това компаниите се сблъскват и с по-високи разноски за първични материали и гориво, заплатите се покачват, а по-високите търговски мита носят в допълнение безпокойствие.

Най-големият производител на цимент - LafargeHolcim, понижи упованията си за облага заради възходящите разноски за гориво и превоз. От друга страна, забавянето на растежа и по-високите разноски вредят изключително на автомобилните производители, като европейските компании разчитат на растежа в Китай, където е най-големият автопазар в света.

Daimler и BMW понижиха упованията за облагите си преди оповестяването на резултатите си поради по-високите щатски мита и забавянето на китайското търсене. Проблеми изпитват и доставчиците на автомобилни елементи, в това число Michelin, Nokian и Valeo, които също страдат от по-слаб растеж на продажбите.

Има ли светлина в края на тунела

Въпреки слабите доходи през този сезон някои вложители имат вяра, че фирмите в Европа ще се възстановят в края на тази и идната година, а упованията са даже да порастват по-бързо от тези в Съединени американски щати. Ако се подхващат ограничения за комерсиалната война и Съединените щати и Китай реализиран компромис, стопанската система на еврозоната, която е мощно насочена към международната търговия, може да получи подтик.

" Очакванията за европейски растеж са доста ниски, само че може и да се изненадаме прелестно идната година ", разяснява Крис Бейли, европейски пълководец в Raymond James.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР