Въпреки опита за отпор от страна на авиокомпаниите, Великобритания вдига

...
Въпреки опита за отпор от страна на авиокомпаниите, Великобритания вдига
Коментари Харесай

Първата европейска страна, която вдига таксите за авиокомпаниите: ще поскъпнат ли цените за пътниците

Въпреки опита за отпор от страна на самолетните компании, Англия подвига таксите за тях, съобщава  английската Служба за гражданска авиация (САА), представена от международните организации. Таксата, която самолетните компании би трябвало да заплащат като принос към финансирането на системата за надзор на въздушното придвижване в Обединеното кралство, ще се усили с 43 пенса на пасажер.

Причината - необятно публикуваните нарушавания на въздушния трафик това лято.
 Европа желае да забрани на самолетните компании да начисляват такси за ръчен багаж
Европа желае да забрани на самолетните компании да начисляват такси за ръчен багаж

Брюксел се пробва да отстрани начисленията още от 2014-а година

Средният размер на таксата за интервала 2023 - 2027 година ще нарасне от сегашните 47 английски лири на 64 английски лири за единица услуга - мярка, употребена за установяване на таксите, плащани от превозвачите в подмяна на услуги по ръководството на въздушното придвижване.

Това е повишаване с 43 %, споделят от Службата за гражданска авиация. Средната такса на пасажер ще се увеличи с към 43 пенса до към 2,08 лири.

Поскъпването разрешава на компанията, която ръководи системите за надзор на въздушното придвижване (NERL), да възвърне приходите, които е изгубила по време на пандемията. Този развой по възобновяване е разпределен в продължение на 10 години.

Промяната може да значи и по-високи цени за клиентите.
 Снимка 638971
Източник:

По-високи цени на самолетните билети?

Авиокомпаниите реагираха с гняв и предизвестиха пасажерите, че ще се сблъскат с по-високи цени на билетите, откакто английският авиационен регулатор усили таксите за надзор на въздушното придвижване, оповестява BBC. Авиокомпаниите обявиха, че нарастването " не може да бъде целесъобразно " поради неотдавнашните разстройства.

Разходите, които се заплащат от самолетните компании, се постановат след срутва на контрола на въздушното придвижване в Обединеното кралство през август, който докара до огромни закъснения на полетите и остави хиляди хора в невъзможност.

Групата, която съставлява British Airways, EasyJet, Jet2, Ryanair, Virgin Atlantic и Tui, съобщи, че пасажерите " неизбежно ще платят сметката от милиони лири за нарастванията ".
 Летенето със аероплан се трансформира в призрачен сън и това надали скоро ще се промени
Летенето със аероплан се трансформира в призрачен сън и това надали скоро ще се промени

Проблемите с времето, закъснелите полети и непокорните пасажери към този момент са ежедневие
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР