Въпреки ограничението на инвестициите и съкращението на повече от 18

...
Въпреки ограничението на инвестициите и съкращението на повече от 18
Коментари Харесай

Amazon планира ръст на физическите магазини за хранителни стоки

Въпреки ограничаването на вложенията и съкращението на повече от 18 000 души, Amazon към момента търси способи да разшири империята си. Компанията има намерение да „ разшири “ бизнеса си с физически магазини за хранителни артикули, сподели изпълнителният шеф Анди Джаси пред Financial Times.

Amazon закупи Whole Foods през 2017 г за 13,7 милиарда $, само че компанията надалеч не господства на пазара на хранителни артикули, както има толкоз доста други браншове. Подразделението за физически магазини на компанията съставлява 3,4 % от общия бизнес и е повишено единствено с към 10 % след придобиването на Whole Foods.
-->
Много от съкращенията, които Amazon разгласи неотдавна, бяха в подразделението за хранителни артикули. Той е затворил няколко от своите супермаркети и задържа проекти за разкриване на нови, до момента в който се пробва да откри формат и формула, които работят. 

Физическият бизнес на компанията се бори и на други фронтове. Преди съвсем година Amazon сподели, че затваря всички негови книжарници, 4-звездни магазини в Съединени американски щати и Обединеното кралство. Целта по това време беше да се концентрира повече върху питателните артикули, както и върху физическите магазини за облекла. Въпреки това през последното тримесечие Amazon понесе удар от 720 милиона $ заради закъснение на проектите си за разширение на питателните магазини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР