Въпреки обещанието от премиера Бойко Борисов, че първия ден от

...
Въпреки обещанието от премиера Бойко Борисов, че първия ден от
Коментари Харесай

Обещанието на Борисов не отказа КТ Подкрепа и КНСБ от протеста

Въпреки обещанието от премиера Бойко Борисов , че първия ден от болничните остава заплатен, от двата национални протестни комитета на КТ " Подкрепа " и КНСБ приготвят народен митинг в края на сегашния месец.

Новината заяви Любка Георгиева от КТ " Подкрепа " след съвещание на на двата Национални протестни комитета на КТ " Подкрепа " и на КНСБ във връзка предлагането първия ден от болничните да не се заплаща и да остава за сметка на работещите.

По време на съвещанието двата комитета се сплотиха в един и насочат предложение към груповите органи за взимане на решения за митинг в края на сегашния месец.
 Първият ден от болничните остава заплатен, отсече Борисов Обновена
Първият ден от болничните остава заплатен, отсече Борисов

Премиерът отхвърля да се санкционират същински болните поради тарикатите

Обсъдени бяха освен проблемите с неплащането на първия ден на болничния, само че и доста нерешени проблеми, сложени на вниманието на българското държавно управление , изясни Георгиева.

Тя се надява, че тези хора, които ще чуят решенията от стачните комитети на синдикатите, ще имат уши и ще ги чуят. " Ние ще продължим с нашата подготовка за народен митинг, даже в случай че отдръпват предлагането , тъй като не бихме могли да подминем обстоятелството, че нервите на българските жители са опънати от някакво недомислие , да се подиграват с хората, да си прави опити, с цел да се види до каква степен е известно или непопулярно ", закани се Геогриева.
 КНСБ: Управляващи основават съмнение сред българи в осигурителната система
КНСБ: Управляващи основават съмнение сред българи в осигурителната система

Грубо се заобикаля законово регламентирания тристранен разговор

Повече не трябва да се вършат опити с хората на България и да назовават мошеници и измамници хората, които имат заслуга за повишение на Брутният вътрешен продукт, акцентира тя.

По отношение на думите на премиера, че синдикатите са във екстаз от увеличението на минималната пенсия с 250 лв. , Любка Георгиева означи сбито: " Да виждате подобен екстаз да е изписан по лицата ни "? Синдикатите питат премиера по какъв начин един пенсионер да си изхархи 250 лв. пенсията и да дочака идната.

" Ние не бихме могли да изпаднем в сходен екстаз ", съобщи Любка Георгиева.
 КНСБ излиза на народен митинг за първия ден от болничния
КНСБ излиза на народен митинг за първия ден от болничния

Събраната до сегашния миг информация демонстрира паника и хората не одобряват сходно предложение

От своя страна Тодор Капитанов от КНСБ съобщи, че структурите на синдикалната организация са в поддръжка в края на месеца да бъдат осъществени протестни дейности. В самото съвещание на двата протестни комитета се набелязали съответни ограничения и ще бъдат обявени, когато бъдат разбрани резултатите сред водачите на конфередециите с премиера и НСТС. На съвещанието на Тристранката синдикалните организации ще упорстват за гаранции предлагането за неплащането на първия ден от болничния да бъде анулирано напълно.

В най-скоро време в незабавен формат ще има среща с премиера , увери Капитанов и съобщи, че няма да бъде анулиран митингът.
 КТ
КТ " Подкрепа " заплаши да напусне НСТС поради болничните

Синдикатът приготвя народен работен митинг

Припомняме, концепцията първият ден от болничните да не се заплаща беше показана след среща сред ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.

От думите на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че се мисли за изключения, като да вземем за пример за майките на деца и болнични в резултат на трудови злополуки. Тя разяснява концепцията с думите: " Няма 100% правдивост ".

От Движение за права и свободи бяха безапелационни, че не поддържат обявеното предложение, защото съгласно тях това е прикрито нарастване на осигурителната вноска.

От своя страна синдикатите също остро нападнаха концепцията и предизвестиха, че в случай че тя бъде призната, те ще поведат хората на митинг.
 Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща
Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща

Менда Стоянова и Юлиан Ангелов се изказали неподготвени съгласно Горанов

Заради рецензиите към концепцията първият ден от болничните да не се заплаща, Обединените патриоти отхвърлиха те да са нейни създатели и подчертаха, че това било концепция на ГЕРБ и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов.Той обаче отхвърли изказванията и съобщи, че по този начин и не е ясно кой е предложил първият ден от болничния да е за сметка на болния.

От Българската търговско-промишлена палата пък приветстваха концепцията за неплатен първи ден от болничните. Според тях работодателите не би трябвало те да се натоварват с нито един ден болнични.

От КТ " Подкрепа " показаха подготвеност да изоставен НСТС и да провеждат всеобщ народен работен митинг. У чителите също заплашиха с народен митинг и затваряне на учебни заведения, в случай че дебатът не бъде спрян.
 КНСБ: Борисов да се отдръпна за болничните, ще поведем хората
КНСБ: Борисов да се отдръпна за болничните, ще поведем хората

АИКБ: Докато се вършим на заболели, вместо да работим, ще ни е това дереджето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР