Въпреки неочакваното покачване на инфлацията, настъпило в края на 2023

...
Въпреки неочакваното покачване на инфлацията, настъпило в края на 2023
Коментари Харесай

Как ипотечните проценти ще бъдат повлияни от паузата на лихвените проценти

Въпреки непредвиденото повишаване на инфлацията, настъпило в края на 2023 година, Федералният запас разгласи през днешния ден, че към този момент ще остави лихвените проценти непроменени. Това е четвъртата поредна пауза в повишението на лихвените проценти от страна на Фед - запазвайки референтния си лихвен диапазон на 23-годишен връх сред 5,25% и 5,50%.

„ Комитетът не чака, че ще бъде уместно да понижи целевия диапазон, до момента в който не придобие по-голяма убеденост, че инфлацията се движи стабилно към 2% “, се споделя в изказването на Фед.

Въпреки че мнозина се надяваха, че Федералният запас ще понижи референтната си рента по време на първото си съвещание за 2024 година, паузата на повишението на лихвените проценти към момента е добра вест за кредитополучателите, които са изправени пред нараснали разноски за заеми за всичко - от кредитни карти до персонални заеми. Но какво тъкмо значи днешното прекъсване на повишението на лихвите за лихвите по ипотечните заеми – и по-специално за евентуалните купувачи на жилищ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР