Въпреки немного благоприятното време с чести валежи, активният летен сезон

...
Въпреки немного благоприятното време с чести валежи, активният летен сезон
Коментари Харесай

Летният сезон по Северното Черноморие започна, интересът е предимно от румънци

Въпреки немного удобното време с чести превалявания, интензивният летен сезон по Северното Черноморие стартира, най- доста към този момент са българите и румънците, сподели Димитър Димитров, ръководител на районната организация на хотелиерите и ресторантьорите.

”Има туристи от цялата палитра от страни от Европейския съюз, които ще се усилват с напредването на лятото ”, добави той. В момента уикенд почивките са в разгара си, най-много в Балчик от румънски туристи. Има посетители и в село Кранево, отново с уикенд пакети.

„ За страдание, сега браншът по Северното черноморие навлиза в някаква дупка. Според сътрудници, повода е неприятното време. Няма отменяне на записвания, само че се следят всеобщо презаписвания за отмора за по-късни дати ”, споделя още Димитров. Според него, непрекъснатата информация може ли да се замърси Черно море след гърмежа на язовир „ Нова Каховка ” в Украйна евентуално ще окаже въздействие на туристопотока.

„ Вече организирахме диалози с Регионалната здравна ревизия във Варна и други компетентентни институтиции. Постигнахме договореност да получаваме непрекъснато информация за качеството на морската мода, с цел да преценяме дали е належащо да предизвестяваме туристите има ли дни, които не са удобни за къпане. Много притежатели на хотели започнаха стремително да „ стягат ” басейните си, с цел да могат да компенсират. Но сега сме спокойни ”, изяснява Димитров. Той чака растеж на туристите от Полша по Северното черноморие това лято. Очакват се още чехи, германци.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР