Въпреки настояването на БСП и подадената от Министерството на образованието

...
Въпреки настояването на БСП и подадената от Министерството на образованието
Коментари Харесай

Корнелия Нинова предлага: Медицинската сестра да стане защитена професия

Въпреки настояването на Българска социалистическа партия и подадената от Министерството на образованието и науката информация до Министерски съвет за 2020/2021 година държавното управление на Борисов не включи медицинските сестрите в листата на предпазените специалности. В него попадат несъмнено редки специалности, само че не и тази на здравната сестра, водачът на социалистите Корнелия Нинова.
Тя разясни, че съществува лист със предпазени специалности, които са нужни за естественото действие на разнообразни системи в страната. Този лист се актуализира всяка година от държавното управление, само че следващото рационално предложение на Българска социалистическа партия е било подминато от ръководещите.
 Изписаха Корнелия Нинова от болница, привиква онлайн ПГ на Българска социалистическа партия Изписаха Корнелия Нинова от болница, привиква онлайн ПГ на Българска социалистическа партия
Веднага откакто положението на водачът на Политическа партия Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се стабилизира, тя бе изписана от болничното заведение, където бе настанена мин...
„ Още през септември 2019 се срещнахме в Народното събрание с представители на медицинските сестри и внесохме техните претенции. Тогава, половин година преди началото на коронавирус рецесията, дружно с тях декларирахме, че може скоро да се случи по този начин, че лечебни заведения да бъдат затваряни поради липса на медицински сестри “, напомни ръководителят на столетната партия.
Корнелия Нинова още веднъж акцентира: „ Правителството на Борисов изпусна рецесията. Сега гаси пожара с ограничения на парче, само че проблемите желаят дълготрайно, държавническо решение. Един от най-важните въпроси е този с фрагментите в опазването на здравето. Мисленето на ръководещите единствено с небосвод до март 2021 и следващите избори лишава опазването на здравето от непоклатимост, а хората от сигурност “.
По-рано Нинова разгласява четирите стъпки за излизане от коронавирус рецесията, като показа различната визия на Българска социалистическа партия за образуване на заплатите на лекари и медицински сестри, а през днешния ден съобщи: „ Сега желая да предложа решение, което дружно с другите ограничения ще е грижа за хората и ще помогне България да си подсигурява най-малко най-малко медицински сестри в бъдеще “, имайки поради вписването на специалността на медицинските сестри в листата със предпазени специалности.
„ Какво още би трябвало да се случи, с изключение на Ковид 19, с цел да проумеят ръководещите, че това не може да продължава по този начин? “, попита Нинова и разкритикува непосредствено недалновидността на ръководещия хайлайф: „ Не може да мислиш единствено с небосвод март 2021 и следващите избори. Системата има потребност от непоклатимост, а хората от сигурност “, безапелационна е тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР