Въпреки лошото време, обектът е в график. В зависимост от

...
Въпреки лошото време, обектът е в график. В зависимост от
Коментари Харесай

До края на юли пускат движението по Тодор Каблешков в София

Въпреки неприятното време, обектът е в график. В взаимозависимост от времето напред, би трябвало да приключат най-късно до края на юли и да бъде пуснато придвижването. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на реконструкцията на бул. „ Тодор Каблешков “.

Ремонтните действия по бул. „ Тодор Каблешков “ се правят в сектора от бул. „ Цар Борис III” до ул. „ Майор Горталов “ и плануват уголемение на пътя с още едно платно. „ Булевардът за мен е основен и стратегически обект, тъй като е част от вътрешния кръг на града. Ние сме се амбицирали да вършим всичко допустимо и да ускоряваме работата по цялото продължение на булеварда “, изясни Фандъкова, представена от БГНЕС. Тя акцентира, че след направени отчуждения има подготвеност да стартира и разширението на сектора от бул. „ България “ до ул. „ Костенски водопад “, където е на път да се разгласи процедура след извършено разискване на плана с живеещите в региона, а от бул. „ България “ до бул. „ Симеоновско шосе “ се планува и трамвайно трасе.

„ До този миг, в последните години, сме отчуждили 37 декара, с цел да може да работим по протежението на бул. „ Тодор Каблешков “. Това са над 23 млн. лв., защото това нормално не се вижда. Предстои ни отчуждаването на още към 35 декара. Доста сериозен ангажимент, само че това за София е извънредно значимо трасе и ние ще работим доста поредно “, добави още кметът на София. Според Фандъкова, макар че обектът е дребен по обсег, той планува построяването на голям брой подземни мрежи, канализации, тръбопровод, изцяло асфалтиране, тротоари, както и осветяване.

Фандъкова напомни, че от 1 юли ще бъде спряно и трамвайното придвижване по бул. „ България “, а то ще бъде сменено с рейсове, с цел да бъде приключен ремонтът на релсите. „ Заради метрото в този сектор не подменихме релсите, в този момент това следва да се направи. Междувременно ремонтираме и подлеза, тъй че средата на август би трябвало да имаме напълно приключен обект там “, сподели още кметът на София.

От 1 юли в София стартира и още един ремонт – преасфалтирането на бул. „ Васил Левски “, в сектора от СУ „ Климент Охридски “ до бул. „ Патриарх Евтимий “. Столична община е избрала летните месеци за осъществяване на реконструкциите поради по-малко натовареното придвижване, а всички по-големи обекти би трябвало да приключат до края на месец август “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР