Въпреки лекия си растеж, по време на търговската сесия днес

...
Въпреки лекия си растеж, по време на търговската сесия днес
Коментари Харесай

Ход на Саудитска Арабия повиши цената на петрола с над 6%

Въпреки лекия си напредък, по време на комерсиалната сесия през днешния ден бенчмарковите сортове нефт продължиха търговията с напредък, откакто държавната обществена компания на Саудитска Арабия - Saudi Aramco увеличи цената си за доставките през юни, съобщи Oilprice. Арабският лек нефт ще се доставя с 1,40 $ по-скъпо, като отстъпката му по отношение на близкоизточният бенчмарк ще е 5,90 $.

Това докара до повишаване на американския лек нефт с 9,42% до 26,25 $ за барел и на петрола вид брент - с 6,46% до 31,64 $ за барел. Първоначално предстоящата отстъпка беше от 9,80 $ за барел под бенчмарка, а нейното стесняване значи, че Саудитска Арабия предвижда растеж на търсенето в Азия в средата на лятото.

Освен това, наподобява, че страната не може да издържи повече на стартирана от самата нея ценова война с Русия и американските шистови производители. Отстъпките за други райони, в това число Европа и Средиземноморието, също към този момент бяха намалени. " Това наподобява като сигнал към Кремъл, откакто Рияд и Москва се договориха още веднъж да работят взаимно по време на срещата на ОПЕК+ предишния месец, на която беше подложен завършек на ценовата война ", пишат от Oilprice.

Същевременно Саудитска Арабия намали добива на нефт като част от същото споразумение за увеличение на цената. Това е мярка, за която нападателно настоя и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Споразумението е производството да се редуцира с 9,7 млн. барела на ден от 1 май.

Този ценови ход обаче също не е извънредно преференциален за Саудитска Арабия, тъй като ще направи техният нефт релативно по-неконкурентен на пазарите в Азия и в Съединени американски щати. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР