Въпреки легендарните му възможности да подбира отделни акции, Уорън Бъфет

...
Въпреки легендарните му възможности да подбира отделни акции, Уорън Бъфет
Коментари Харесай

Уорън Бъфет иска след смъртта му 90% от неговите средства да бъдат вложени в тази инвестиция

Въпреки именитите му благоприятни условия да сортира обособени акции, Уорън Бъфет остава правилен обожател на индексните фондове и ги избира пред останалите разновидности за вложения.

Оракула от Омаха даже съобщи пред CNBC, че е дал указания, след кончината му, 90% от парите му да бъдат вложени в ETF, който след показателя S&P 500, с цел да носят доходи на жена му. " Няма по-добър залог от Америка ", убеден е милиардерът.Ето за какво обичаната инвестиция на Бъфет е интелигентен избор за съвсем всички, изключително за тези, които са нови на пазара:

Какво са индексните фондове?

Индексният фонд е тип пасивна инвестиция. Те съдържат всяка една акция в даден показател, да вземем за пример S&P 500, който пък включва и огромните имена в бизнеса като Apple, Microsoft и Гугъл. Таксите за инвестиция в ETF нормално са извънредно ниски.

Може да си визиите индексния фонд като кошница със стотици или хиляди акции, изяснява Ник Холман. " Това е най-лесният и на ниска цена метод да диверсифицирате парите си, които инвестирате ".

Възвръщаемостта на всеки фонд зависи от представянето на фирмите, които са включени в показателя, като те се балансират. Например, в случай че купите ETF, който съдържа едвам две компании и акциите на едната паднат с 2 %, а на другата се качат с 3 %, въпреки всичко сте 1% напред.

Защо те са добър
залог?

Едно от най-големите им преимущества е, че разноските по тях са ниски. Причината е, че не се изисква доста, с цел да бъдат ръководени. Просто купувате подобен и го оставяте да пораства, вместо да следите, купувате и продавате акции в обособени компании. Тъй като не изискват доста търговия, налозите също са ниски.

Това може да значи повече пари във вашия джоб. И защото не плащате на консултант толкоз, колкото бихте в интензивно ръководен фонд, най-вероятно ще спестите пари, които другояче ще навредят на вашата възвръщаемост.Другата причина е, че те не са свързани с триумфа на единствено една компания. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР