Въпреки критиките към Facebook в последните месеци и световното движение

...
Въпреки критиките към Facebook в последните месеци и световното движение
Коментари Харесай

Зукърбърг: Все още съм човекът, който да управлява Facebook

Въпреки рецензиите към Фейсбук в последните месеци и международното придвижване за заличаване на профилите от обществената мрежа #deleteFacebook, основателят на обществената мрежа Марк Зукърбърг настоя, че той е най-подходящият човек да управлява компанията с невиждано въздействие на планетата, предава Би Би Си. 

По-рано през днешния ден Зукърбърг даде телефонна конференция, по време на която призна за следващ път, че компанията е позволила неточности във връзка с персоналните данни и на битката с политическите операции.

СА е имала достъп до данните на 87 млн. души във Фейсбук

" Мисля, че от дълго време трябваше да създадем повече ", сподели той и добави, че ще даде пояснения на 11 април пред комисията в американския конгрес, в която сериозните настроения към компанията се ускоряват.

Анализатори през днешния ден разясняват допустимо ли е Марк Зукърбърг да се отдръпна от управителния пост на компанията колос, както биха изискали акционерите на голям брой огромни компании при обществени кавги и зародило съмнение от клиентите. Отговорът е, че евентуално не е допустимо. 

" Когато изградиш нещо като Фейсбук, което е невиждано в света, постоянно има неща, които може да объркаш ", сподели 33-годишният Зукърбърг. " Това, за което считам, че хората може да ни държат виновни, е дали се учим от грешките си ", добави той. 

Освен че е основен изпълнителен шеф на Фейсбук, Марк Зукърбърг е и ръководител на борда на компанията. Запитан дали в подтекста на актуалните рецензии за приключването на персонални данни, събирани от трети страни, позицията му е била обсъждана, той сподели: " Не и доколкото знам ".

Тази седмица ръководителят на пенсионния фонд на Ню Йорк Скот Стринджър съобщи, че съгласно него Зукърбърг би трябвало да се отдръпна. Фондът има стойност в обществената мрежа почти от към 1 милиарда $. " Те имат 2 милиарда консуматори ", сподели Стринджър пред CNBC. " Намират се в неразучени води и не се държат по метод, който кара хората да се усещат добре във връзка с Фейсбук и предпазени във връзка със личните им персонални данни ", продължи той. Стринджър прикани Зукърбърг да се отдръпна, с цел да стартира " втори епизод " за възстановяване на репутацията на Фейсбук. 

" Той (Зукърбърг - б.р.) освен държи институция, която допира съвсем всеки човек на планетата ", написа от своя страна Феликс Салмон. " Освен това, с помощта на финансово инженерство, той разполага с болшинство от вота на акционерите и управлява борда, затова не е виновен пред никого в него. По план той не може да бъде уволнен, може единствено да подаде оставка. Което е тъкмо това, което би трябвало да направи ", обощи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР