Въпреки коронавирусната епидемия, работата по всички планирани инфраструктурни проекти във

...
Въпреки коронавирусната епидемия, работата по всички планирани инфраструктурни проекти във
Коментари Харесай

Няколко инфраструктурни проекти вървят с пълна сила във Варна

Въпреки коронавирусната зараза, работата по всички планувани инфраструктурни планове във Варна не стопира. 
Готово е новото кръгово кръстовище на Долна Трака. Проектът е осъществяване на Агенция " Пътна инфраструктура " по предложение на Община Варна и на Обществения съвет по пътна сигурност. Целта на построяването на новото пътно оборудване е основаване на условия за безвредно пътешестване, защото преди ремонта този регион бе един от рисковите във Варна. Подменени са подземните връзки под кръстовището, само че следва създаване на магистрален тръбопровод от ВиК-Варна към Златни пясъци. След осъществяването на този план, част от западното платно на пътя ще бъде дефинитивно приключена. Предстои и поетапно озеленяване.

Ремонтът на пл. " Екзарх Йосиф " ( Шишковата градинка ) е към своя край. Находките, открити при изкопните действия ще бъдат експонирани под особено стъкло, което към този момент дойде във Варна от Австрия. Работи се и по чешмата с водното огледало. Завършен е ремонтът на ул. " Михаил Колони " с новата пешеходна зона, сложени са нови пейки и осветяване.  

Продължава построяването на новия комплекс за спорт и отдих в регион " Владислав Варненчик ". Комплексът е ситуиран на 38 декара. В момента се работи по многофункционалната зала, която е планувана за 400 места, с под земята и надземен паркинг. Проектът планува създаване на стадиони за футбол, за футбол на дребни порти, смесен стадиони за волейбол и баскетбол, тенис на корт, зона за отдих и сцена навън, скейтпарк, писти за тичане.

Готови са и площадките за игра навън на новата детска градина " Карамфилче ", а ремонтът на ул. „ Г. С. Раковски “ продължава.

Пред завършване е и спортния комплекс на ул. Студентска.
Очаква се след рухването на карантината оборудването за спорт и отдих да се трансформира в едно доста привлекателно кътче. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР