Въпреки категоричните заявки на ГЕРБ от снощи, че ако до

...
Въпреки категоричните заявки на ГЕРБ от снощи, че ако до
Коментари Харесай

Мария Габриел взе мандата, без да представи състав на кабинет

Въпреки безапелационните поръчки на ГЕРБ от нощес, че в случай че до 12.00 ч. през днешния ден няма лист с министри „ по-скоро вървим към избори “, явно има смяна в позицията. Мария Габриел бе избрана за кандидат-премиер и тя получи мандата от президента Румен Радев. Но нито показа състав на кабинет, нито го върна несбъднат.

Поемам мандата с възприятие на отговорност. България има потребност от непоклатимост – гласност, споделена отговорност и равнопоставеност на тези, които носят тази отговорност “, сподели Габриел при взимането на досието с мандата.

След това тя помоли за диалог уединено с президента, без да е ясно защо става въпрос.

В тази обстановка ГЕРБ има 7 дни по закон да показа състав на кабинета, което значи, че договарянията с ПП-ДБ евентуално ще продължат.

Припомняме, че нощес ГЕРБ изненадващо оповестиха, че сътрудниците им не ги третират „ равнопоставено “ и не желаят повече да договарят. Те упорстват за идентичен брой министри и регулатори.

След това ПП-ДБ обявиха, че са подготвени на всевъзможни отстъпки, с изключение на на отвод от сключване на съдружно съглашение с ясни параметри на ръководството до края на мандата на 49-ото Народно заседание. Кирил Петков загатна, че Бойко Борисов се опасява от действителни промени на правосъдната система.

По-рано през днешния ден медии разпространиха всекидневен лист на министри, в който имаше доста представители на ГЕРБ.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР