Въпреки фалстарта на инициативата Достъпно за вас, все пак може

...
Въпреки фалстарта на инициативата Достъпно за вас, все пак може
Коментари Харесай

Този декември по-евтини храни от миналия. А как във Франция цените са замразени от месеци?

Въпреки фалстарта на самодейността " Достъпно за вас ", въпреки всичко може и да купуваме храни на по-ниски цени. 

Министертвото и Комисия за защита на конкуренцията са се разбрали по какъв начин тя влезе в действие. Очаква се това да стане в средата на ноември. От Държавната комисия стоковите тържища и борси предвиждат, че този декември ще купуваме по-евтини храни съпоставяне с предишния.

Информация за най-евтините артикули ще им в секция на уеб страницата на Министерството на стопанската система

„ Абсолютно всичко е изчистено от позиция на избрани опасения, че биха могли да се основат предпоставки да се наруши закона “, разяснява Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борси.

Докато в България Комисия за защита на конкуренцията и икономическото ни ведомство спореха - законна или не е мярката, във Франция от месеци Биляна Бончева купува 500 продукта от първа нужда на замразени цени.

„ Дори детски бурканчета с храна, пелени или артикули за миене на съдове. Идеята е, че тези цени би трябвало да бъдат замразени, да не се трансформират във времето. Тази мярка ти разрешава да знаеш, че в идващите месеци разполагаш със същите тези пари, с които може да си позволиш същите тези неща, които до момента си разрешавал “, споделя Биляна.

Казва, че мярката облекчава фамилния бюджет, тъй като и там има скок в цените.

„ Едно от маслата, които са много публикувани в България - цената му за пакетче за 250 гр. е към 10-11лв, до момента в който същото масло тук във Франция се продава на цена сред 2,50 - 3,00 евро. А разликата в приходите надлежно е двойна “, разяснява още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР