Въпреки добрия вкус и съдържание на хранителни вещества в състава

...
Въпреки добрия вкус и съдържание на хранителни вещества в състава
Коментари Харесай

Любопитно: Редки зеленчуци и култури в света

Въпреки положителния усет и наличие на хранителни субстанции в състава си, в света има култури и зеленчуци, които не се славят с необятно разпространяване.

Забраненият ориз - Китай забрани износа освен на някои разновидности на " кралския " чай, само че и на избрани типове ориз. Един от типовете черен ориз, който има богат усет, а при приготвянето му оцветява ястието в лилаво.

 Черен ориз

Счита се за табу, тъй като отдавна се употребява единствено в кухнята на кралските членове на фамилията. Този артикул е богат на витамин Е, антоцианин, който е мощен антиоксидант, както и на цинк, желязо, магнезий и калций.

Диня–репичка - този корен принадлежи към фамилията на зелето, той е размери на бейзболна топка, а усетът му е леко горчив. Ряпата наподобява на дребна любеница. Има богато наличие на фолиева и аскорбинова киселина, както и на магнезий, калций и мед.

Шоколадов пипер - този тип пипер придобива шоколадов цвят след съзряването си. Той в действителност е доста сладостен и е едно отлично допълнение към всяка салата. Вирее в Америка.

 Шоколадов Пипер

Лилав карфиол – този карфиол, който пораства в Италия, е не по-лош от елементарния, само че цветът е много необикновен. Богат е на фибри и витамин С. Също по този начин, зеленчукът съдържа антоцианин и е отличен антиоксидант, който предотвратява запушването на кръвоносните съдове, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и сърдечни болести. С лилавия карфиол се подготвят необикновени и здравословни храни.

Бялото цвекло е идеално за ястия, които не се нуждаят от несъразмерното засищане на цветовете. Например за подготвяне на месо. Този зарзават е богат на магнезий, фосфор, желязо и манган.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР