Въпреки че всеки знае, че витамин D укрепва общото състояние

...
Въпреки че всеки знае, че витамин D укрепва общото състояние
Коментари Харесай

Пълномасленото мляко укрепва имунната система

Въпреки че всеки знае, че витамин D укрепва общото положение на имунната система, неговата роля в организма на индивида остава ненапълно мистерия.

Знае се, че той е потребен за костите и даже е витално нужен. Всички кафези на имунната система се образуват в костния мозък. Препоръчваната доза витамин D е пет мкг, което е равно да вземем за пример на две чаени чаши пълномаслено мляко.

Много витамин D има в сиренето и в рибата, изключително в сьомгата, риба звук, както и в рибеното масло. В организма на индивида този значим витамин се образува и под въздействието на слънчевите лъчи. Ултравиолетовите лъчи форсират образуването на витамина от вещество, което се намира в човешката кожа.

В огромно количество другояче значимият витамин е отровен, по тази причина той не се предлага като за спомагателен банкет. Освен задоволително витамин D всеки човек би трябвало да приема и нужното количество витамин Е, който е същински страж на имунитета.

Витамин Е предотвратява нездравословното въздействие на свободните радикали върху клетките, покачва интензивността на белите кръвни телца и препятства на образуването на простагландин Е – вещество, което потиска имунната система.

Витамин Е се съдържа в зехтина и олиото, в орехите и слънчогледовите семки. Но да осигурите на организма си задоволително количество от този витамин единствено с храна е много мъчно, по тази причина приемайте добавки, в които се съдържа.

 Консумация на мляко

Намалете мазнините в менюто си – храната, която съдържа четиридесет на 100 мазнини, оказва разрушително деяние върху имунната система. Мазнините не би трябвало да надвишават 25 % от храната.

Винаги отстранявайте мазнината от месото, ограничете потреблението на алено месо до 100 грама на ден и всеки ден изяждайте няколко ястия въз основата на зърнени храни. Осигурете на тялото си пет порции плодове и зеленчуци.

Желязото е витално нужен катализатор на имунната система, който оказва помощ да се блокират болните кафези. Обяд, който се състои от 100 грама варено месо без мазнини, един печен картоф и половин чаша сварен фасул, съдържа съвсем седем мг желязо, а дневната норма е 10 мг.

Добри източници на желязо са мидите, стридите, свинското и пилешкото месо, зелените зеленчуци. Необходим за имунната система е и магнезият – неговият недостиг води до автоимунни болести.

Консумирането на огромни количества алкохол води до съществени загуби на магнезий. Редовното хранене със зелена салата, картофи, пълнозърнест самун, мляко и морски блага попълня запасите от магнезий.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР