Въпреки че в много страни по света коронавирусът отмени книжните

...
Въпреки че в много страни по света коронавирусът отмени книжните
Коментари Харесай

Пролетният базар на книгата все пак беше открит... през лятото


Въпреки че в доста страни по света коронавирусът анулира книжните панаири, у нас нито епидемията, нито дъждът стопираха старта на тазгодишното книжно ревю. Единствената разлика в това отношение е, че Пролетният базар на книгата радва читателите в първите дни на  лятото.

Събитието ще продължи до 28 юни, а посетителите ще могат да избират всред повече от 15 хиляди заглавия на 110 български кигоиздатели, ситуирани в 23 шатри. Мястото е паркът пред НДК, като базарът ще се организира при стриктно спазване на противоепидемиологичните ограничения. Това не е първият път, в който панаирът се организира на това място. Организаторите на събитието от Асоциация „ Българска книга ”, напомнят, че преди две години, когато в НДК се имаше събития, свързани с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, шатрите бяха разположени на същото при започване на парка, а читателите останаха изключително удовлетворени от концепцията.

Тази година обаче в някои отношения нещата стоят по-различно. Гостите на базара няма да могат да се срещнат с известни задгранични създатели, няма да има и съпътстваща програма, но ще могат отново да се възползват от пониженията на книгоиздателите, както и да поговорят с  български автори. За тези събития може да се прочете повече на Facebook страницата на Асоциация  „ Българска книга ”, както и на страниците на участващите издателства.

„ Хубавото е, че след двата месеца на извънредно положение, когато съвсем не излизаха книги, за ревюто издателите съумяха да изкарат напълно нови заглавия, което е добра новина както за сектора, по този начин и за читателите ”, сподели за Българска национална телевизия Велизара Добрева от Асоиация „ Българска книга ”, уредник на събитието. Тя добави, че след месеците на обществена изолираност, контактът между книгоиздатели и читатели е извънредно важен и за двете страни.  

Днес следобяд лекият дъждец не можа на спре многоблойните желаещи да прегледат базара и да си изберат нови книги. Базарът ще бъде отворен до края на седмицата - всеки ден от 10 до 20 ч., а в последния ден до 19 ч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР