Въпреки че в Израел действа трети национален локдаун, в страната

...
Въпреки че в Израел действа трети национален локдаун, в страната
Коментари Харесай

Локдаунът не спаси Израел

Въпреки че в Израел работи трети народен локдаун, в страната бе регистриран нов рекорден растеж за денонощие на инфектираните с ковид, заяви през днешния ден израелското здравно министерство, представено от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според известието през вчерашния ден са били открити нови 9589 случая с COVID-19. Делът на позитивните проби е 7,6 на 100. От началото на разпространяването на вируса в страната с население 9,2 милиона са били регистрирани над половин милион случая на инфектирани.

От петък предходната седмица в Израел са затворени всички учебни заведения и детски градини без тези за деца със специфични потребности. От две седмици на израелците е неразрешено да се отдалечават от жилищата си на повече от един километър с някои изключения. Затворени са някои предприятия и търговски центрове, а заведенията за хранене могат да вършат единствено доставки.

Израелските управляващи се надяват, че бързата имунизация на популацията в допълнение ще спомогне за понижаване на новите случаи. По данни на уеб страницата Our World in Data Израел е международен водач по условен дял на имунизираните (21,38 на 100 жители), следван от ОАЕ и Бахрейн. Имунизационната акция в страната стартира на 20 декември първо измежду хората от рисковите групи, лицата над 60 години и други предпочитани групи. Предстои ваксиниране на хората на възраст 55-60 години и на учителите. Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че до март всеки над 16-годишен израелец ще има опция да се имунизира против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР