Въпреки че това лято май няма да ни зарадва с

...
Въпреки че това лято май няма да ни зарадва с
Коментари Харесай

Слабото място на комарите

Въпреки че това лято май няма да ни зарадва с същински летни температури, не трябва да забравяме за една от най-неприятните страни на този сезон - комарите.

Досадните инсекти са способни да ни скапват настроението във всяка една, другояче прелестна, лятна вечер. Затова е добре да знаем какво ни прави евентуални жертви на комарите и по какъв начин да се предпазим от техните неприятни нападения.

Газирано

Бирата и газираните безалкохолни питиета са наш правилен съдружник против летните жеги. Но учени са открили, че въглеродният диоксид, който се отделя, когато отворим кенчетата и бутилките, притегля комарите.
 Снимка 434375

Клинове

Топлите дни не са най-подходящото време за тях, само че едно и още една причина дамите да ги заобикалят. Това, че краката ни са покрити с тясна, прилепнала материя, няма да ни избави от ухапвания от комари. Точно противоположното. Затова по-добре да заложим на необятни облекла, които ще ги затруднят повече.

Градини

Комарите не обичат места, където има насадени доста растения, излъчващи мощни и характерни аромати - като лавандула, лимонова трева, розмарин, босилек, мента и други. И това е още една добра причина да си създадем страхотна градина в двора или на терасата.

Вода

Знаем, че комарите се срещат най-често край водоеми. Но истината е, че на тях им би трябвало напълно малко количество вода, с цел да могат да снесат яйцата си - колкото една капачка от пластмасова бутилка.

Затова в случай че имаме двор, би трябвало да внимаваме за всевъзможни места, където се събира вода, тъй като те стават разплодник на насекомите.
 Снимка 434376

Топлина

Да чуем комар, който жужи към нас, до момента в който ние се опитваме да заспим, е в действителност неприятно чувство. Тъй като тези досадни животинки обичат топлината, можем да създадем дома си една концепция по-неприветлив за тях, в случай че оставим включен климатик или вентилатор, написа Reader`s Digest.

Пушек

Ако най-малко един път сме си палил огън или най-малко сме правили барбекю, значи сме виждали и резултата от него - комарите бягат далеко от дима. Ако пък хвърлим няколко клончета лавандула или друга ароматна билка в огъня, ще забравим изцяло за тяхната компания.

Кръвна група

Комарите избират жертвите им да бъдат нулева кръвна група.
 Как да си създадем репелент за комари от етерични масла (и водка)
Как да си създадем репелент за комари от етерични масла (и водка)

Лесен и безопасен метод за справяне с дребните инсекти

Пот

Още един аршин, по който насекомите си избират на кого да кацнат, е телесната миризма. И избират хора, които се потят по-обилно, тъй като тялото им има повече бактерии и химикали, както и млечна киселина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР