Въпреки че съм преминал през COVID-19, си поставих ваксина поради

...
Въпреки че съм преминал през COVID-19, си поставих ваксина поради
Коментари Харесай

Доц. Дончо Дончев: Днес сме 7 млрд. благодарение най-много на ваксините

„ Въпреки че съм минал през COVID-19, си сложих ваксина заради две аргументи. Първата е, че към този момент минаха седем месеца от болестта и концентрацията на антителата против вируса стартира да понижава. Втората е, че по този начин давам персонален образец ”. Това съобщи пред оториноларингологът от ВМА доцент Дончо Дончев. Той е дарявал кръвна плазма седем пъти.

По думите му има агитация против имунизацията.

 „ Явно единствено с думи, ние като лекари, няма да успеем с нея, по тази причина би трябвало да покажем, че няма от какво хората да се тормозят ”, добави медикът.

Той изясни, че към момента не се знае какъв брой дълго трае естественият имунитет освен това заболяване и доколко всички  преболедувалите го развиват.

„ Ваксината е артикул на напъните на десетки хиляди светли мозъци от разнообразни области на познанието и практиката. Така че тя е нещо по-сигурно. Освен това, да се разчита единствено на опцията човек да прекара, без да останат съществени или не чак толкоз тежки последици върху здравето и организма му, не е  най-правилния метод за създаване на имунитет. Хилядолетия човечеството е изграждало имунитет по този метод и за това човешката популация е била в доста по-малки размери, в сравнение с е в този момент. Откакто е почнало имунизирането против инфекции, стартира повишаване на човешката популация Това, че през днешния ден сме 7 млрд, го изискуем най-вече на имунизациите – на предпазването от заболяванията, а не на новостите в лекуването ”, безапелационен е доцент Дончев.

Той съпоставя пандемията с асиметрична война.

„ Врагът от една страна е не толкоз въоръжен, колкото човечеството, само че след втората вълна се оформи и фронтова линия – това бяха лечебните заведения. Там се видя доколко този миниатюрен зложелател ни побеждаваше. Ние бяхме в защита и към момента сме в такава. Единственото нещо, което може да ни разреши да нападаме този зложелател, е имунизацията. “, добави оториноларингологът от ВМА.

Доц. Дончев. и в този момент е доброволец в Коронавирус поделение. „ Направих го най-вече поради сътрудниците, които безрезервно даваха и не престават да дават всичко от себе си месеци наред “, съобщи той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР