Въпреки че са висококалорични, орехите са считани от много експерти

...
Въпреки че са висококалорични, орехите са считани от много експерти
Коментари Харесай

Орехите борят карциномите

Въпреки че са висококалорични, орехите са считани от доста специалисти за най-полезните ядки. Те са богати на омега-3 мастни киселини, на витамини А, С, Е, Р и В, на минерали и на висококачествени белтъчини.

Ново изследване потвърждава, че в случай че човек, който страда от рак на дебелото черво, употребява приблизително една шепа от здравословните ядки, той може да забави растежа на раковите кафези.

Това се дължи на обстоятелството, че те понижават притока на кръв към тумора. Всъщност, досега не е открита друга ядка, която да забавя растежа на раковите формирания.

Изследването, провело се върху мишки, посочило, че тези от тях, хранени най-вече с орехи, имали 10 пъти повече омега-3, в сравнение с мишките, подложени на друга следена диета.

Ракът на дебелото черво заема челните места във всички черни статистики. След рака на белите дробове, той е най-често срещан и е водеща причина за гибел в западните страни.

Определено е насърчителен фактът, че 30% от болните мъже и 20% от дамите се повлияват удобно след смяна към по-здравословен метод на живот.

 Орехови Ядки

Заради мастните киселини в състава си, ореховите ядки са незаместим асистент в битката със сърдечно-съдовите болести – те защищават от сърдечен удар и атеросклероза, възстановяват кръвното налягане, намаляват неприятния и покачват положителния холестерол в кръвта.

Много постоянно хората оприличават формата на орехите с тази на мозъка – те се смятат са доста потребни за него, поради омега-3 киселините и белтъчините в наличието си. Освен това ядките укрепват костите, а поради антиоксидантните субстанции се смята, че могат да понижат риска от рак на гърдата.

Орехите защищават от анемия, от формиране на камъни в бъбреците и от болести на щитовидната жлеза, защото съдържат доста йод, изключително в случай че са напълно пресни.

Почти всички елементи на растението се употребяват за лекуване – ореховата шума се използва в медицината от дълбока античност за подсилване на организма, възбуденост на апетита и усилване растежа на костната система.

Екстрактът пък е доста потребен за косата – ползва се външно за стимулиране на растежа и против пърхот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР