Въпреки че пазарът на A-акциите в Китай отбеляза спад през

...
Въпреки че пазарът на A-акциите в Китай отбеляза спад през
Коментари Харесай

Компаниите в редица сектори са настроени оптимистично за бъдещото в Китай

Въпреки че пазарът на A-акциите в Китай означи спад през 2018 година, фирмите в браншове като химическа индустрия, електроника, машиностроене и медицина, към момента съумяват да генерират облаги съгласно техните междинни финансови резултати.

Отчетният интервал стартира на 21 януари, когато 1436 компании от пазара на А-акциите оповестиха междинни резултати до 20 януари, от тях 333 имат позитивни прогнози, съгласно основания в Шанхай пазарен информативен снабдител Wind Info.

Осем компании оповестиха, че темпът на повишаване на годишната им чиста облага ще надвиши 1000%. Други 13 компании предвиждат 500-процентно нарастване или повече от годишния ритъм на напредък на чистата им печалба; 118 компании обявиха, че са подготвени да видят 100-процентен скок и 167 плануват растеж от 50% в темповете на нарастване на чистата облага, оповестява bulgarian.cri.cn.

От фирмите в химическата индустрия 53 оповестиха увеличение на облагите си през 2018 година, което значи, че този бранш се показва най-добре. След него по растеж се подреждат електроника, произвеждане на машинно съоръжение, медицина и биотехнологии, електооборудване.

Фу Личун, шеф в Northeast Securities, разяснява, че водещите китайски химически компании са се справили с казуса с прекомерното количество продукция на склад, който имаха предходната година. Цялата промишленост бележи усъвършенстване, цените на химикалите също означиха растеж през 2018 година, което спомогна за повишение на продуктивността прибавя Фу. „ Повечето производители на електроника, машинно съоръжение, медикаменти и електрическо съоръжение през последните няколко години бележат прогрес в софтуерно отношение. Те ще продължат да имат позитивна вероятност, защото това е в сходство с продължаващото индустриално възобновяване ", споделя той.

Ян Дълун, основен икономист в шънджънския фонд First Seafront, декларира, че растежът на горепосочените браншове е тясно обвързван с позитивните резултати на цялата преработвателна индустрия. Повечето от тези браншове бяха със занимателен напредък през 2017 година и започнаха да се повишават предходната година, сподели той.

Докато главният показател на Шанхайската борса се срина с 25% през предходната година, което беше най-големият спад измежду всички съществени китайски финансови пазари, дребните и междинните предприятия сякаш реализираха по-добра продуктивност, съгласно Wind Info.

Около 199 компании, на борсата в Шънджън имат позитивни прогнози, а други 58 от Nasdaq, също чакат растеж.

От друга страна, единствено 24 компании на главната борса в Шънджън и 52 на борсата в Шанхай вършат позитивни прогнози въз основа на междинните си резултати.

Джао Яюн от пекинския Housheng Thinktank, съобщи, че през първите няколко месеца на предходната година дребните и междинните предприятия са имали огромни компликации. Но от октомври са въведени редица удобни политики, в това число облигационни и застрахователни артикули, предлагани от тържищата в Шанхай и Шънжен. Така че, тези компании минаха през компликациите и започнаха да генерират напредък, сподели той.

Продължаването на постоянният напредък и предотвратяването на рисковете ще продължат да бъдат ключ към икономическия напредък на Китай, споделя Чън Шъ, основен икономист на ICBC International. Икономиката ще стартира да се възвръща през първото тримесечие и има огромен късмет даже да реализира по-добри резултати от предстоящото, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР