Въпреки че пандемията от COVID-19 повлия на компаниите с чуждестранен

...
Въпреки че пандемията от COVID-19 повлия на компаниите с чуждестранен
Коментари Харесай

Не се очаква отлив на чуждестранен капитал от Китай

Въпреки че пандемията от COVID-19 повлия на фирмите с задграничен капитал в Китай, евентуалното отдръпване на американски и японски предприятия няма да утежни стопанската система на страната, защото има задоволително подкрепящи политики на държавното управление, пазарен мащаб и добре развита индустриална верига за доставки, предава радио Китай.

Чуждестранните предприятия имат огромен принос за превръщането на Китай във втората най-голяма стопанска система в света и най-атрактивната дестинации за директни вложения. Те внесоха капитал, технологии, специалисти и съоръжение в страната. Въпреки това, китайското развиване не разчита само на тях. Стига страната да е изцяло готова и продължава да поддържа високото равнище на бизнес средата за световните компании, тя сигурно може да се оправи с отрицателните резултати от отлива на някои американски и японски компании.

След епидемията от новия ковид, Китай ще предложи още повече удобни политики за привличане на нови задгранични вложения и се опита да задържи актуалните, като възнамерява нови точки на напредък в сфери като 5G, интернет на нещата и други

Страната ще продължи също с напъните да сътвори по-завършена бизнес и правна среда за оперирането на задграничните компании, като в това време форсира нововъведенията и облекчи административните бариери в пилотните зони за свободна търговия.

През 2019 година, Китай бе подложен на 31-ва позиция в листата на Световната банкова група за бизнес климат. През 2018 и 2017 година респективно е заемала 46-то и 78-мо място. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР