Въпреки, че още вчера от изявленията на Бойко Борисов стана

...
Въпреки, че още вчера от изявленията на Бойко Борисов стана
Коментари Харесай

Слобката събра кворум и отпуши парламента

Въпреки, че още през вчерашния ден от изказванията на Бойко Борисов стана ясно, че ГЕРБ най-вероятно няма да напусне така наречен сглобка, през днешния ден осбъжданията по тематиката в партията, които бяха провокирани най-много от предизборната акция, продължават. Тяхната кулминационна точка ще бъде в събота във Велико Търново, където ще има национално съвещание.

За разлика от през вчерашния ден обаче през днешния ден депутатите от ГЕРБ бяха в парламентаи  имаше кворум, който да разреши да стартира пленарното съвещание.

Депутатите прекратиха пълномощията на народните представители Евгения Алексиева, Калин Калапанков, Петър Куленски, подали оставка, поради това, че са определени за кметове. Народното събрание освободи и Славина Точева от ГЕРБ, която през вчерашния ден подава своята оставка, както и Деян Николов от " Възраждане ", определен за общински консултант в София, и Валери Сираков от " Възраждане " - определен за общински консултант от Видин.

Гласуването за Точева провокира раздвижване и смях в определение браншове от залата. За нейното освобождение даже имаше прегласуване, при което се видя, че избрани депутати от Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната - Демократична България " и " ИТН " са дали своят вот " срещу " - явно с подигравка.

Делян Пеевски, който към този момент е единствен ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи, направи нормалното си изказване.
 Снимка Българска телеграфна агенция
В него той за следващ път се опита да придаде на Движение за права и свободи политическа тежест, каквато тази партия няма. А точно - че е фактор в ръководството. И даде да се разбере, че до момента в който ГЕРБ заседава, с цел да се произнесе да остане ли в държавното управление, за Движението (което не взе участие в него) подобен проблем няма.

" Това атлантическо държавно управление би трябвало да го има, ще бъде безусловно нездравословно за страната и хората да го няма, в случай че влезем още веднъж в цикъл на служебни държавни управления – това е разгром за страната ", сподели Пеевски.

Той добави, че е склонен с концепцията на Борисов министрите да идват всяка седмица, с цел да се регистрират пред комисиите, да се взимат общи решения по ресори.

" Абсолютно сме съгласни, считаме ръководителите на комисии и водачите на парламентарни групи да викаме министрите по всички тематики, тъй като виждаме, че има закъснение на стратегиите, с цел да забележим с какво ние можем да им помогнем и какво те би трябвало да създадат, с цел да може страната да върви напред за хората ", уточни той. 

Пеевски отново съобщи, че от Движение за права и свободи не желаят министри, нито заместник-министри, нито в този момент, нито след ротацията.

" За да сме доста ясни – няма да участваме в изпълнителната власт на тази сглобка ", добави той.

На въпрос дали досегашният ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще остане депутат, Пеевски разяснява, че това е негово решение. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР