Въпреки че много световни държави бяха скептични по отношение на

...
Въпреки че много световни държави бяха скептични по отношение на
Коментари Харесай

Bloomberg: Латинска Америка поръчва Sputnik V от Русия, въпреки критиките

Въпреки че доста международни страни бяха скептични във връзка с съветската ваксина против ковид Sputnik V, Латинска Америка не е измежду тях, написа Bloomberg. Страни като Аржентина, Венецуела и Боливия, които са в тесни връзки с Москва, са одобрили имунизацията за потребление при изключителни обстановки, отбелязва организацията, а също по този начин са поръчали повече от 30 милиона дози от лекарството.

Разработената в Русия ваксина против COVID-19, наречена Sputnik V, е посрещната със песимизъм от регулаторите по целия свят - само че не и в Латинска Америка. Аржентина, Венецуела и в този момент Боливия - страни, водени от леви президенти с тесни връзки с Владимир Путин - утвърдиха имунизацията за потребление при изключителни обстановки.

Като цяло тези страни са поръчали повече от 30 милиона дози от лекарството, написа Bloomberg.

Миналия месец Аржентина стана първата страна отвън някогашния социалистически блок, заложила на съветската ваксина. Междувременно държавните управления на Никарагуа и Куба - също дългогодишни съдружници на Путин - обявиха, че Русия може да стартира да създава имунизацията в локалните уреди.

В доста страни регулаторите не са склонни да одобрят експедитивно съветската ваксина, до момента в който американските и европейските им сътрудници са по-предпочитани. Достоверността на Sputnik V, изяснява организацията, е подкопана от бързото утвърждение на имунизацията в Русия, което се е случило още преди публикуването на научните данни.

В същото време клиничните изпитвания на лекарството се организират единствено в стеснен мащаб.

Междувременно Русия твърди, че сходна рецензия е единствено детайл от акцията за дезинформация против Москва, до момента в който самият съветски водач съобщи, че личната му щерка е била имунизирана с имунизацията.

Междувременно Министерството на здравеопазването на Аржентина заяви, че по време на първите 39 599 имунизации към 3 януари са следени 1088 нежелани реакции, в това число тресчица и главоболие. Според Bloomberg повече от 15,6 милиона дози разнообразни ваксини са приложени на пациенти в 37 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР