Въпреки че има лоша репутация и прилича на изоставена вещ

...
Въпреки че има лоша репутация и прилича на изоставена вещ
Коментари Харесай

Обръщате ли достатъчно внимание на този инструмент?

Въпреки че има неприятна известност и наподобява на изоставена движимост на фона на всички мобилни приложения и обществени медии, имейл маркетингът остава на практика най-лесният метод за фирмите да доближат до своите клиенти.

Той е и най-евтиният и бърз способ – звучи ли ви познато? Всеки маркетингов чиновник, който прекарва прекомерно доста време да разгласява в обществените мрежи, да прави реклами, да следи споменаванията на дадена компания или артикул в интернет и да дава отговор на мнения, може би позволява съдбовна неточност, като не обръща задоволително внимание на капацитета на този маркетингов инструмент.

Да стартираме с малко обстоятелства . Броят на съществуващите имейл адреси е поне три пъти по-голям от този на всички Twitter и Фейсбук профили взети дружно, уточни проучване. Благодарение на политиките на двете обществени мрежи, почитателите ви получават вашите изявления в едвам 6% от времето, за разлика от 18-те % при потреблението на електронни писма.

Интернет търсачките би трябвало да са Светият Граал в областта на маркетинга, само че те вършат информацията за вашия бизнес по-малко налична, в сравнение с когато я изпращате до електронните пощи на своите клиенти. 

Както излиза наяве, имейлите са доста по-ефективни в привличането на клиенти от Фейсбук и Twitter, взети дружно. За да се убедите изцяло, блогърът Дерек Халпърн прави тест. За задачата той разпраща едни и същи известия в Twitter и по електронната поща. Какви са резултатите? 4200 души са отворили известията в електронната си поща и единствено 300 в Twitter.

И въпреки всичко имейл маркетингът си има и своите дефекти . Тъй като това е най-класическият метод за разпространяване на бизнес информация, има заплаха вашето писмо да бъде пратено непосредствено в кошчето, вместо да докара до продажба.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР