Въпреки че флаш дисковете поевтиняват с всяка изминала година, от

...
Въпреки че флаш дисковете поевтиняват с всяка изминала година, от
Коментари Харесай

AMD представи технологията FuzeDrive

Въпреки че флаш дисковете поевтиняват с всяка минала година, от позиция цена на гигабайт, те пагубно губят от елементарните хард дискове.
Има разнообразни способи за хибридно потребление на другите дискове, а в този момент AMD предложи собствен способ.

AMD, взаимно с компанията Enmotus създаде технологията FuzeDrive . Тя наподобява на технологията Fusion Drive на Apple, само че разновидността на AMD обгръща по-широк набор от решения.

FuzeDrive проучва всички налични в компютърната система запаметяващи устройства – HDD, SSD и оперативната памет. FuzeDrive сплотява всички сходни устройства в една обща виртуална памет с общо дисково пространство, което се вижда като един диск.



По време на работа софтуерът непрестанно проучва системата, разпределяйки данните в най-подходящите области на FuzeDrive. Големите файлове се изпращат към HDD, а данните, нужни за напълно малко време се слагат в оперативната памет. Освен това, софтуерът запомня кои файлове се употребяват най-често и се преценява с това. В последна сметка се получава доста ускоряване в работата на операционната система.

AMD разгласява и диаграма, показваща ускоряването благодарение на FuzeDrive. Числата са впечатляващи.



Друг значителен миг е, че в случай че на система с HDD се сложи SSD и има FuzeDrive, работата на операционната система доста се форсира, без да се постанова преинсталиране.

Технологията работи с процесори Ryzen и Ryzen Threadripper, сложени на дънни платки с чипсетите B350, X370 и X399. Софтуерът не е безвъзмезден, само че коства малко – под $20.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР