Въпреки че е най-широко разпространеният филм за всички времена в

...
Въпреки че е най-широко разпространеният филм за всички времена в
Коментари Харесай

„Аватар: Пътят на водата“ счупи японските кина. Буквално

Въпреки че е най-широко публикуваният филм за всички времена в Япония, " Аватар: Пътят на водата " не съумя да заеме челното място в класацията през миналия уикенд, защото бе изпреварен от аниме баскетболен филм, наречей " Първата забивка " (The First Slam Dunk). Но филмът се прочу на локална почва с друго - голям брой кина в страната оповестиха за механически проблеми, като едно от тях в централна Япония даже е било насила да понижи честотата на прожекцията от 48 fps (кадри в секунда) до обичайните 24 fps, оповестява Bloomberg.

Оказва се, че не доста киносалони поддържат възпроизвеждане на филми с висока кадрова периодичност (HFR) от 48 fps, защото това изисква най-новите проектори или рационализация на съществуващите. Обикновено киносалоните са наясно кои формати могат да възпроизвеждат, само че тази технология се употребява толкоз рядко, че грешките са напълно разбираеми, считат специалисти.

Филмът " Аватар: Пътят на водата " е разполагаем в голям брой формати, в това число 2D 48 fps, 3D 48 fps и елементарен 24 fps. Ако гледате версията с 48 fps, тя употребява HFR технологията единствено за екшън сцените, до момента в който разговорите и по-бавните моменти са понижени до 24 fps посредством повтаряне на фрагменти.

Други забележителни филми, употребяващи HFR, са " Човек Близнаци " на Анг Лий и трилогията " Хобит ". Когато последният излезе през 2012 година, стана ясно, че високата периодичност на фрагментите работи най-добре с 3D формата, защото оказва помощ да се отстрани евентуално напрежение в очите и даже гадене.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР