Въпреки че е на 47 години, Петър Стойчев продължава да

...
Въпреки че е на 47 години, Петър Стойчев продължава да
Коментари Харесай

На 47 години Петър Стойчев зае пето и шесто място на европейското по плуване в ледени води

Въпреки че е на 47 години, Петър Стойчев продължава да бъде измежду най-хубавите плувци на Стария континент. Бившият състезателен министър зае пето и шесто място в общото класиране в двете дисциплини, в които взе участие на европейското състезание по плуване в ледени води в румънския град Орадя. На 500 метра метра свободен жанр Стойчев зае шесто място с време от 6 минути и 23.93 секунди в конкуренцията на общо 71 състезатели. 

На дистанцията от 1000 метра някогашният притежател на Световната купа по плуване в открити води даде пето време от 13:08.69 минути, което му отреди пето място при мъжете измежду 54 стартирали. И в двете дисциплини Стойчев е втори в своята възрастова група за състезатели от 45 до 49 години, като преди него е единствено чехът Ростислав Витек. Шампион и на 500, и на 1000 метра е германецът Андреас Вашбургер, който направи това със международни върхове от 5:32.72 минути (на 500 метра) и 11:24.20 минути (на 1000 метра).

" Много съм благополучен от този резултат, тъй като упражнявах целеустремено дълго време. В предишното имах доста триумфи зад тила си, което ме задължаваше доста. Нямаше по какъв начин да дойда на това европейско състезание неопитен ", съобщи Петър Стойчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР