Въпреки че е изписана след 2 отрицателни PCR теста, съществува

...
Въпреки че е изписана след 2 отрицателни PCR теста, съществува
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Вирусът може да остане в човек дълго, след като е излекуван

 Въпреки че е изписана след 2 негативни PCR теста, съществува хипотетична опция умрялата доктор Нели Пандова към момента да е имала ковид в тялото си. Пред " Нова ТВ " основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев съобщи, че в случай че вирусът е слязъл към белите дробове и не е бил добре изчистен, е допустимо да го има, само че да не е бил регистриран от PCR тестванията. Възможно е обаче лекарката да е умряла и от съпътстващо заболяване, след увреждане на белия й дроб.

Д-р Пандова беше от първите инфектирани медици и работеше в Спешна помощ в София. Почина след внезапно утежняване на положението си през уикенда. Преди това е била изписана от болничното заведение и е траяла лекуването си у дома.

" Ако проучването е правено в по-късен стадий от болестта, е изцяло допустимо вирусът към този момент да не е в носоглътката, а да е слязъл в долните равнища на дихателния тракт. Това е атипична вирусна пневмония. Има възможност и за двата разновидността – рано да изчезне от носоглътката или да продължи да го носи човек дълго откакто е оздравял ", изясни доктор Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР