Въпреки че Доналд Тръмп все още не е отстъпил президентската

...
Въпреки че Доналд Тръмп все още не е отстъпил президентската
Коментари Харесай

Приоритетите на Байдън и Харис: COVID-19, икономиката, расово равенство и климата

Въпреки че Доналд Тръмп към момента не е отстъпил президентската конкуренция на съперника си, новоизбраният президент Джо Байдън и новоизбраният вицепрезидент Камала Харис оповестиха проектите си за преходния интервал преди влизането си в Белия дом.

Екипът на Байдън актуализира уеб страницата си и разгласи четири области на политиката, на които новата администрация ще даде приоритет: COVID-19, икономическо възобновяване, расова правдивост и изменението на климата.

"Нацията ни се бори с пандемия, икономическа рецесия, мощни апели за расова правдивост и екзистенциалната опасност от изменението на климата. Избраният президент Байдън и новоизбраният вицепрезидент Харис знаят, че не можем просто да се върнем към метода, по който бяха нещата преди. Екипите им, които сега се образуват, ще стартират работа по тези провокации още в първия ден ", се оповестява на уеб страницата.

В послание към американския народ в събота Джо Байдън разгласи, че в понеделник ще показа собствен екип от експерти, които ще основат екшън проект за справяне с пандемията от ковид. Изпълнението на проекта ще стартира от 20 юни 2021 година, когато се чака той да постави клетва като 46-ия президент на Съединени американски щати.

Оперативната група против ковид, основана от Байдън, ще бъде ръководена от някогашния началник на хирурзите в Съединени американски щати Вивек Мърфи и Дейвид Кеслер, някогашен началник на Агенцията по храните и медикаментите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР