Въпреки, че днес бе върнат лиценза за търговия на оръжейното

...
Въпреки, че днес бе върнат лиценза за търговия на оръжейното
Коментари Харесай

Служители на "Емко" протестираха, не смятат, че е решен проблемът с предприятието

Въпреки, че през днешния ден бе върнат лиценза за търговия на оръжейното дружество " Емко ", чиновниците му стачкуваха покрай Министерски съвет. Причината за това е, че не е известна ориста на създадената към този момент продукция по контракти от предишното.

Служителите на " Емко " показаха две аргументи за многочисления митинг: развалените контракти с държавната компания-износител на продукцията им, " Кинтекс ", и дължимите пари от " Кинтекс " към " Емко ", заяви БНР.

Служители обясниха пред държавното радио, че упорстват за среща с премиера Бойко Борисов и в случай че не се състояла, още веднъж ще има митинг в сряда.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов е поканил протестиращите на среща, само че те са отказали. Това заяви Славчо Димиев, шеф на обособеното произвеждане в Трявна по време на митинга на чиновниците от " Емко ", представен от организация " Фокус ".

" Ние в този момент излизаме, тъй като желаеме продукцията на първо време да ни бъде превозена, да отиде по предопределение. За остарели покупко-продажби, за които " Кинтекс " ни дължи пари - желаеме си парите ", изясняват протестиращи.Те дефинират протичащото се в " Емко " като насмешка.Проблемът с отнетия лиценз, който блокира търговията на завода за три месеца, струваше загубата на извоювани пазари и остави неосъществена продукция за милиони, тъй като държавният търговец " Кинтекс " приключи контракта си с сдружението и потегли да изнася на същите пазари продукцията на ВМЗ-Сопот. Така вместо готовата продукция на " Емко ", която чака на пристанището в Бургас, занапред поръчката ще извършва ВМЗ-Сопот.

По-рано министърът на стопанската система изясни, че продукцията на пристанището била обект на търговски спор на сдружението и страната не можела да се меси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР