Въпреки че броят хоспитализации в България е много висок и

...
Въпреки че броят хоспитализации в България е много висок и
Коментари Харесай

България остава на предпоследно място по болничен престой в ЕС

Въпреки че броят хоспитализации в България е доста висок и пораства всяка година, страната ни се задържа на предпоследно място измежду страните от Европейския съюз по брой дни болничен престой. Това демонстрират данни на Евростат за 2017 година, оповестени през днешния ден, написа investor.bg.

``
реклама

България е измежду страните в Европейски Съюз с най-нисък междинен престой на приети в болница пациенти в болница. Средната дълготрайност на престоя в лечебно заведение у нас през 2017 година (последната година, за която са налични данни) е 5,3 дни, сочи статистиката. Показателят беше същият и през 2016 година

Сред страните членки на Европейски Съюз междинната дълготрайност на престой в болница варира от 4,5 дни в Холандия (данни за 2016 година, изключват всички лечебни заведения за дълготраен престой) и 5,5 дни в Дания до 9,1 дни във Франция, 9,6 дни в Чехия и 9,8 дни в Унгария.
Сред страните, които не са членки на евросъюза, наличните данни демонстрират ниска междинна дълготрайност на престоя в болница за Турция (4,2 дни, данни за 2016 г.) и висока междинна стойност за Сърбия - 9,7 дни.

Средната дълготрайност на болничния престой понижава в множеството страни членки на Европейски Съюз за интервала 2012 - 2017 година, вижда се от европейската статистика. Тенденцията на понижение на времето, прекарано от пациентите в болничните заведения, е видна в близо половината от страните членки на Европейски Съюз. Най-големият спад е бил във Финландия, където спадът е от 10,6 дни на 7,8 дни сред 2013 и 2017 година

Други 11 страни членки са записали нарастване в дните болничен престой за този интервал. Най-голямо е нарастването във Франция (от 5,7 дни до 9,1 дни).

Без смяна при индикатора са три страни членки - Полша, Румъния и Швеция.

Въпреки че за посочения петгодишен интервал дамите в болница са били повече, междинният интервал на престой за мъжете е по-дълъг в множеството държави-членки. Изключение вършат Малта, Унгария и Белгия, където дамите означават по-дълъг болничен престой. В Германия и Австрия междинната дълготрайност на престоя на пациентите от двата пола е идентична.

Средната дълготрайност на престоя се пресмята от общия брой нощувки, прекарани в лечебни заведения от пациенти, разграничен на общия брой на изписванията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР