Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да увеличават количеството на

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да увеличават количеството на
Коментари Харесай

Русия: Украйна струпва войници и военна техника в Херсонска област

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не престават да усилват количеството на техниката, струпана на подстъпите към Херсонска област, като на линията на прикосновение към този момент има няколко десетки хиляди военни, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки заместник-ръководителя на назначената от Москва администрация на региона Кирил Стремоусов.

" Няколко десетки хиляди [военни] се намират на подстъпите към Херсонска област, както и доста количество военна техника. Имаме информация, че се струпва техника ", сподели Стремоусов. Той означи, че контингентът на ВСУ се състои от наборни бойци. " Това в действителност беше последната вълна на готовност, която въобще е допустима през днешния ден в Украйна ", добави Стремоусов.

Заместник-ръководителят на Херсонска област добави също, че районните управляващи са подготвени да разгласят прехвърлянето на жителите от десния бряг на река Днепър за евакуация, с цел да се ускорят процесите и да се предотвратят жертвите.

По-рано ръководителят на назначената от Москва администрация на Херсонска област Владимир Салдо разгласи, че цивилното население от десния бряг на региона ще бъде евакуирано на левия бряг на река Днепър заради заплахата от наводнения, в случай че украинските военни нанесат удар по водноелектрическата централа " Каховка ", отбелязва ТАСС. Той сподели също, че Украйна " струпва големи сили в направленията Николаев и Кривой Рог ". По негови думи решението за прекачване на жителите е подбудено и от " основаването на огромни отбранителни укрепления, с цел да може да бъде отблъснато всяко нахлуване ".

В своя обява в " Телеграм " Стремоусов съобщи, че украинските сили " скоро ще стартират атака против град Херсон ". " Моля ви да приемете думите ми съществено и да приемете, че те значат: допустимо най-бърза евакуация ", прикани той, представен Ройтерс.

Областните управляващи към този момент са разпратили на жителите есемеси, в които им предлагат незабавно да се изтеглят заради опасност от обстрели от страна на ВСУ. Владимир Салдо сподели, че евентуално към 50 000 - 60 000 души ще бъдат евакуирани в Русия и на левия бряг на Днепър и че се чака евакуацията да продължи към 6 дни.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР