Въоръжените сили на Тайван започват първите си военни учения за

...
Въоръжените сили на Тайван започват първите си военни учения за
Коментари Харесай

Тайван започва военни учения

Въоръжените сили на Тайван стартират първите си военни учения за годината идната седмица, оповестява South China Morning Post.

" Ще се прави пукотевица от въздух, море и суша ", оповестява Десетия армейски корпус.

Сценарият включва създаване на дейности за отбиване на настъпление на конвенционален зложелател в региона на град Тайчунг. Според военни източници, маневрите ще включват хеликоптери AH-64E Apache с ракети Hellfire, ракетната пускова установка Lei Ting 2000, предопределена за поразяване на човешка мощ и техника при отбиване на десант, както и артилерия.

В същото време в Тайпе не свързват провеждането на настоящите учения с последните изказвания на президента на КНР Си Дзинпин.

На 2 януари ръководителят на китайската страна приказва за започване на договаряния сред Пекин и Тайпе по въпроса за мирното обединяване, като предложи Тайван да одобри формулата " една страна - две системи ".

Този модел се ползва за Хонконг и Макао, които след прекосяване към китайска пълномощия получават специфичен административен статут и висока степен на автономност.

" Настоящите учения не са свързани с неотдавнашни изказвания на Си Дзинпин и са планувани доста преди този момент ", оповестяват въоръжените сили.

Китай губи надзор над Тайван след края на гражданската война през 1949 година. От 2008 до 2016 година, по време на ръководството на партията Хоминдан, връзките от двете страни на Тайванския пролив се усъвършенстваха.

Отношенията се утежниха след завръщането на власт на Демократичната прогресивна партия, ръководена от Цай Инг-уен през май 2016 година Тя отхвърли курса на предходните управляващи към доближаване с КНР и отхвърли да признае правилото за " един Китай ".

Коментирайки изказванията на Си Дзинпин, Цай отхвърли опцията за използване на формулата " една страна - две системи " и пътя на доближаване сред двете страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР