Въоръжените сили на САЩ са провели още едно изпитание на

...
Въоръжените сили на САЩ са провели още едно изпитание на
Коментари Харесай

САЩ тестваха балистична ракета Minuteman III

Въоръжените сили на Съединени американски щати са провели още едно тестване на междуконтинентална балистична ракета (МБР) Minuteman III, оповестява FoxNews.

Според малкия екран следващото изстрелване се е провело късно вечерта във вторник от базата " Ванденберг " в южната част на щата Калифорния. Ракетата не е била оборудвана с бойна глава . Изстрелването е било сполучливо , ракетата поразила условната цел. По-подробна информация за тестването не се дава.

 Съединени американски щати тестваха междуконтинентална балистична ракета Minuteman III
Съединени американски щати тестваха междуконтинентална балистична ракета Minuteman III

Не е била въоръжена с бойна глава

Първото сполучливо изстрелване на Minuteman III се състоя през април. В началото на август американските военни преустановиха изстрелването на ракета от базата " Ванденберг " поради " особеност, която може да включва всякакво непредвидено събитие по време на теста ".

Тристепенните междуконтинентални балистични ракети с наземно базиране от семейство " Minuteman " в началото имаха предназначението за нуклеарно въздържане по време на Студената война със Съюз на съветските социалистически републики.

Понастоящем Minuteman III е единствената междуконтинентална балистична ракета с наземно базиране, която е призната на въоръжение в Съединени американски щати . Според последни данни от открити източници Вашингтон разполага с 450 ракети Minuteman III , които ще бъдат употребявани най-малко до 2020 година

Minuteman III е на въоръжение в армията на Съединени американски щати от 1970 година, като в края на 1978 година производството им е прекъснато. Ракетата може да удря цели в радиус от 12 000 км.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР