Въоръжените сили на САЩ и командири на военни части, разположени

...
Въоръжените сили на САЩ и командири на военни части, разположени
Коментари Харесай

Пентагонът се изплаши от Тръмп

Въоръжените сили на Съединени американски щати и командири на военни елементи, ситуирани покрай столицата Вашингтон, скрито от настоящия президент Доналд Тръмп, разискват сюжет на дейности, ако Тръмп реши да вкара военно състояние преди встъпването в служба на определения държавен глава, демократа Джо Байдън, на 20 януари, оповестява " Нюзуик ", базирайки се на източници от Пентагона.

Според тези източници, полемиките се организират скрито от поддръжниците на актуалната администрация и Тръмп в командването на американските въоръжени сили. Изготвят се проекти за съответни стъпки при положение, че бъде получена заповед за изпращане на постоянни войски в столицата и обезпечаване на ред за времето на откриването и преходния интервал.

Пентагонът не изключва актуалният президент на страната да активизира многочислените си последователи, с цел да предотврати прехвърлянето на властта към бъдещата администрация на Байдън.

Допуска се и съвсем нереалистичен сюжет, при който Тръмп ще употребява войски, с цел да изземе съоръжение за обработка на бюлетини и да се опита по някакъв метод да преразгледа резултатите от изборите от ноември.

Източниците показват изключителна угриженост, че Министерството на защитата може да бъде въвлечено в такава рецесия. " Понастоящем президентът е екипиран с невиждани изключителни пълномощия заради ковид. Това събитие може да го убеди, изключително в случай че се вслуша в мнението на някои от своите последователи, че има неограничена власт и е над закона ", цитира списанието източник измежду генерали.

Той признава, че президентът на Съединени американски щати, който е висш главнокомандващ на въоръжените сили на страната, има право да разгласи военно състояние при изключителни условия, само че военните несъмнено няма да се подчинят на заповеди в нарушаване на закона.

Позицията на американското военно командване е друга от мнението на някогашния асистент на президента за национална сигурност Майкъл Флин. Миналата седмица той призна опцията за потребление на армията за осъществяване на нови избори в редица щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР