Въоръжените сили на Китай и Русия ще продължат да развиват

...
Въоръжените сили на Китай и Русия ще продължат да развиват
Коментари Харесай

Това е само началото на въздушните патрули на Китай и Русия, а САЩ ще ги следи

Въоръжените сили на Китай и Русия ще продължат да развиват съдействие и да организират взаимни интервенции.

Официалният представител на Министерството на защитата на КНР, старши полковник Ву Киан, разгласи това в сряда по време на представянето на " Бялата книга за националната защита на Китай в новата епоха ", оповестява ТАСС.

" По отношение на практиката на осъществяване на стратегически патрулиращи интервенции, в бъдеще двете страни ще разрешат това посредством двустранни съвещания. Под стратегическото управление на водачите на двете страни армията ще продължи да развива връзките си ", изяснява той.

Според южнокорейската осведомителна организация " Йонхап ", базирайки се на южнокорейския президентски офис, съветски военнослужещ декларирал пред южнокорейски представител на защитата, че съветските военни самолети, са " влезнали в регион, който не е бил плануван заради нередовност в устройство ", разяснява Йоон До-хан, върховен чиновник в южнокорейския президентски офис.

Съединени американски щати ще следят обстановката със взаимния патрул на съветската и китайската авиация. От своя страна Пентагонът твърди, че е зает със отбраната на съдружниците си.

Вашингтон ще наблюдава развиването на събитията заради обстоятелството, че за първи път съветски самолети на аерокосмическите сили и китайските военновъздушни сили реализират взаимни въздушни патрули в Азиатско-тихоокеанския район, оповестява СиЕнЕн, базирайки се на прес-секретаря на Пентагона Дейвид Истбърн.

Той означи, че Съединени американски щати " си сътрудничат тясно " с Южна Корея и Япония. Според Истбърн, Вашингтон " ще продължи да следи обстановката ". Говорителят на Пентагона твърди, че " задължението на Съединени американски щати за отбрана на съдружниците ни е нерушим ".

Вчера Министерство на защитата на Русия заяви, че с Китай са провели първия си взаимен въздушен патрул в Азия.

Министерството на външните работи на Южна Корея привика заместника на съветския дипломат, с цел да изрази недоволството си от дейностите на съветски стратегически бомбардировачи, които са нарушили въздушното пространство на страната.

Южнокорейските самолети са направили предупредителни изстрели. Русия отхвърля нейни самолети да са направили нарушавания. Япония в това време недоволства от дейностите на Южна Корея и Русия.

Москва връчи протестна нота на военното аташе на Южна Корея за въздушна хулиганщина. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР