Въоръжени с ракети Кинжал руски изтребители МиГ-31 ще патрулират постоянно

...
Въоръжени с ракети Кинжал руски изтребители МиГ-31 ще патрулират постоянно
Коментари Харесай

Руски изтребители МиГ-31 с ракети Кинжал ще патрулират над Черно море

Въоръжени с ракети " Кинжал " съветски изтребители МиГ-31 ще патрулират непрекъснато над неутралните води в Черно море. Това разгласи президентът на Русия Владимир Путин. Той посочи, че самолетите ще наблюдават ситуацията в Средиземно море, където Съединените щати изпратиха два самолетоносача на фона на бойните дейности сред Израел и палестинската радикална формация " Хамас ".

На конференция за съветски публицисти след договарянията си с китайския водач Си Цзинпин в Пекин Владимир Путин упрекна Съединените щати в нагнетяване на ситуацията в Близкия изток и даде образец с изпращането на два американски самолетоносача в Средиземно море. Като направи ангажимента, че с това не се цели опасност, Путин съобщи:

" По мое предписание военно-космическите сили на Русия стартират непрекъснато да патрулират в неутралната зона на въздушното пространство над Черно море. Нашите самолети МиГ-31 са въоръжени с комплекси " Кинжал ". Както е известно, далечината на полета им е над 1000 км със скорост 9 маха ".

Руският президент упрекна Съединените щати, че от ден на ден се въвличат в спора в Украйна.

И добави, че доставките на ракети ATACMS за украинската войска основават спомагателна опасност за Русия, само че не могат да съществено да трансформират обстановката на фронта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР