Въоръжени мъже откриха огън в понеделник в хотел в центъра

...
Въоръжени мъже откриха огън в понеделник в хотел в центъра
Коментари Харесай

Нападение срещу хотел в Кабул

Въоръжени мъже откриха огън в понеделник в хотел в центъра на Кабул, известен измежду китайските жители, като най-малко трима въоръжени мъже са убити в отговор от силите за сигурност, заяви администрацията на талибаните, представена от Ройтерс.

" Двама чужденци бяха ранени, до момента в който се опитваха да избягат, скачайки от балкона на хотела, " написа в " Туитър " представителят на талибаните Забихула Муджахид.

Спешната болница в Кабул, ръководена от италианска организация с нестопанска цел покрай атакувания хотел в региона на Шахр-е-Нау, заяви, че е получила 21 потърпевши - 18 ранени и трима мъртви.

Източници на талибанните обявиха, че нападението е осъществено в хотел " Лонган ", където нормално отсядат китайци и други чужденци.

Говорителят на полицията в Кабул Халид Задран сподели, че нападението е станало към 14.30 часа. локално време (12 часа българско време), като жителите на региона споделиха, че са чули мощна детонация, последвана от пукотевица.

Атаката пристигна ден откакто посланикът на Китай се срещна с афганистанския заместител външен министър, с цел да обсъдят въпроси, свързани със сигурността, и изиска повече внимание на отбраната на посолството.

Китайската държавна осведомителна организация Синхуа заяви, че нападението е станало покрай китайска къща за посетители и нейното посолство в Кабул следи от близко обстановката.

През последните месеци в Афганистан бяха осъществени няколко бомбени атентата, в това число офанзива против пакистанското посолство по-рано този месец и самоубийствен гърмеж покрай съветското посолство през септември. Отговорност за двете офанзиви пое " Ислямска страна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР