Въоръжени и маскирани мъже от множество кланове и фракции са

...
Въоръжени и маскирани мъже от множество кланове и фракции са
Коментари Харесай

Палестинските кланове се обединяват, за да улеснят доставките на помощи

Въоръжени и маскирани мъже от голям брой кланове и фракции са почнали да обезпечават сигурността на конвоите с помощ в Газа , до момента в който Хамас се пробва да резервира въздействието си в анклава, настояват палестински чиновници и източници от въоръжената формация, представени от Ройтерс.

Видеозаписи, получени от Ройтерс, демонстрират ескорт от камиони, влизащ в град Газа с задгранична помощ през нощта, следен от няколко мъже, въоръжени с автомати AK-47 и други, размахващи пръчки.

Тъй като израелските сили се заклеха да отстраняват Хамас след смъртоносната му офанзива против Израел на 7 октомври, стана доста рисковано за всеки, обвързван с ислямистката формация, да излезе навън, с цел да обезпечи сигурност за доставките на помощ за обезверените цивилни.

Така многочислени кланове, групи на гражданското общество и фракции - в това число светският политически противник на Хамас - Фатах, се намесиха, с цел да обезпечат сигурността на конвоите с помощ, съгласно палестински публични лица и източници от Хамас.
 Нетаняху: Унищожаването на Хамас в Рафах ще изисква сухопътно навлизане
Нетаняху: Унищожаването на Хамас в Рафах ще изисква сухопътно навлизане

Израелският министър председател е обяснил " пределно ясно " на Джо Байдън, че няма да спре до момента в който " Хамас " не бъде погубен

Те не идентифицираха клановете и фракциите, само че споделиха, че способността на Хамас да сплоти такива групи зад себе си във връзка с сигурността демонстрира, че резервира въздействието си и че напъните на Израел да построи своя лична административна система, с цел да поддържа реда в Газа, срещат опозиция.

" Планът на Израел да се свърже с някои кланове, които да си сътрудничат с неговите пилотни планове за намиране на опция на Хамас, не съумя, само че също по този начин сподели, че фракциите на палестинската опозиция са единствените, които могат да ръководят анклава , по един или различен метод ", сподели един палестински чиновник, който пожела анонимност.

Израелски боен представител отхвърли коментар, заявявайки, че съответни правила за деяние в дейна военна зона не могат да бъдат обществено обсъждани.

Офанзивата на Израел в Газа лиши живота на над 30 000 палестинци, съгласно здравни чиновници в Газа, и е трансформирала огромна част от анклава в отломки. Кампанията започва в отговор на нападението на Хамас от 7 октомври, при което съгласно Израел 1200 души са били убити и над 200 са взети за заложници.
 Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение
Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение

Настроенията против дейностите на израелската войска ескалират в международен мащаб

Хамас, който ръководи Газа от 2007 година, построи известността си, с помощта на обществени услуги, просветителни стратегии и благотворителни организации, които подкрепяха бедните поданици на Газа.

Тъй като системата на публичния ред е колабирала и гражданската полиция има терзания по отношение на обезпечаването на сигурност от боязън да не бъде атакувана от израелските военни, безвредното систематизиране на доставките става все по-трудно и за това е нужна помощта на локалните въоръжени кланове.
 Новият палестински министър председател възнамерява промени, само че се сблъсква със съществени спънки
Новият палестински министър председател възнамерява промени, само че се сблъсква със съществени спънки

Мохамад Мустафа желае да назначи технократско държавно управление и да сътвори самостоятелен поверителен фонд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР