Въоръжени бандитски формирования са нападнали правителствени сгради и президентския дворец

...
Въоръжени бандитски формирования са нападнали правителствени сгради и президентския дворец
Коментари Харесай

Въоръжени групировки нападнаха президентския дворец в Хаити

Въоръжени бандитски формирования са нападнали държавни здания и президентския замък в столицата на Хаити Порт-о-Пренс. Неназован източник на CNN от службите за сигурност на Хаити съобщи, че управляващите се пробват да овладеят обстановката. Според ABC при престрелките в Порт-о-Пренс са убити повече от десетина бандити.

Телевизията прецизира, че президентският замък е останал празен след убийството на президента Жовенел Моисе през лятото на 2021 година, само че продължава да има 24-часова защита. Стрелбата наоколо до него е обновена през днешния ден, 9 март. Според Агенция Франс Прес изстрели са се чували в целия град, само че най-вече в западната част. Очевидци описват пред организацията, че са видели въоръжени мъже да се пробват да завладяват два полицейски сектора.

Безредиците избухнаха в страната на 3 март, когато въоръжени групировки нападнаха основния затвор на Хаити в Порт-о-Пренс и освободиха няколкостотин пандизчии. На 4 март управляващите вкарват изключително състояние и комендантски час в столицата. На 5 март въоръжени банди се пробваха да завладяват летището в Хаити. На 7 март основното пристанище на страната прекрати работа заради безредици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР