Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

...
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува
Коментари Харесай

Предозиране: Пеевски и ДПС били единствените, които търсят истината за КТБ

Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира със събиране на парадоксите на посланията на ръководещите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната акция през 2014 година, само че продължава и по-късно с нови сюжети, в това число и отвън политиката.

Ден откакто депутатите от Движение за права и свободи Йордан Цонев, Хамид Хамид и Делян Пеевски внесоха в деловодството на Народното събрание претенции за промени в Закона за банковата неплатежоспособност, свързани с Корпоративна комерсиална банка, Пеевски даде изявление пред личния си вестник " Телеграф ". В него показва своето виждане за какво той е необходим, " разкрива " кой е направил вторичния обир на КТБ и акцентира, че единствено той и депутите от Движение за права и свободи вършат всичко допустимо да се разкрие по какъв начин е източена и докарана до банкрут КТБ. " Дневник " разгласява елементи от изявлението.

Г-н Пеевски, какво постановат измененията в Закона за банковата неплатежоспособност, които внесохте дружно с сътрудниците ви от парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев и Хамид Хамид?

- Мотивите ни са подбудени от обстоятелството, че би трябвало да бъде предпазен публичният интерес. Едва ли някой ще оспори, че към този момент трета година сме очевидци на вторичното плячкосване на активите на КТБ. А с тях би трябвало да се покрият загубите на жителите и страната, нанесени от банкрута на банката, породен от умишления обир, на който е била подложена. Вместо парите да отидат във Фонда за гарантиране на влоговете обаче, те попадат в ръцете на избран кръг хора.

Кой е този избран кръг от хора, извършващ вторичния обир на КТБ, за който говорите?

- Не е нужно аз да ви ги споделям, те се знаят, а и вие към този момент три години поредно ги разобличавате на страниците на " Телеграф ". Можете да ги видите и в отчетите на синдиците – да вземем за пример кой действително открадна " Петрол ", в чии ръце са хотелите, купени с десетки милиони от КТБ, и кой желае да вземе " Дунарит ". Примерите са доста. Това са хора, участващи интензивно във вторичния обир на активите на банката...

Миналата седмица обаче беше показана книга за КТБ, написана от публицист от " Капитал ", чието главно подстрекателство е, че надали не вие сте обвързван с този второстепенен обир. Как ще коментирате това?

- Достатъчно индикативен е фактът, че за тези три години аз като народен представител и Движение за права и свободи, на чиято парламентарна група съм член, сме единствените, които вършим действителни стъпки, с цел да се разкрие по какъв начин беше източена и докарана до банкрут КТБ. За задачата и в този момент депозираме следващите законодателни промени. И съгласно това кой ще ги поддържа или не ще се разбере кой в тази страна и в този парламент пази публичния интерес или е част от задкулисието, ограбващо страната към този момент 27 години.

И за момент не съм се заблуждавал, че няма да има ответна реакция и враговете ми няма да ме засипят с нова лавина от клюки. В тази рубрика са и тези, които цитирате. Те са част от това задкулисие, което приватизира стопанската система на България безусловно за жълти стотинки, а в този момент на всичко от горната страна се пробва да приватизира и публичното мнение, и мисленето ни...

Аз съм трансфорат от тази машина за клюки точно в " нужния зложелател ", зад чийто наедрял тил задкулисието се опитва да прикрие личните си тъмни схеми. Ако огромният ми грях е, че съм наедрял, поемам отговорност, че не мога да се оправя с този проблем.

Нека да почистим веднъж вечно главната нечиста сделка в обществото – имали ли сте заеми в КТБ, дължите ли нещо на КТБ и какви са били взаимоотношенията ви с Цветан Василев?

- Както нееднократно съм казвал, фамилията ми е имало заеми в КТБ. И точно с подобен заем закупихме преди много време вестниците " Монитор ", " Телеграф " и " Политика ", само че обратно на всичко, което се пробват да внушат, ние постоянно обслужвахме тези заеми и те са изцяло погасени. Не изискуем нито стотинка и това може елементарно да бъде тествано. Също по този начин елементарно може да се ревизира и че нямам никакви активи, предмет на правосъдни каузи, свързани с несъстоятелността на КТБ. Аз и моите медии сме единствените, които осветяват вторичния обир на КТБ и споделят истината за него.

А взаимоотношенията ви с Цветан Василев?

- Както към този момент съм обяснявал, с него бяхме положителни познати. Раздели ни обаче точно въпросът за политическия инженеринг, който към този момент загатнах. Аз не считам, че е възможно да се употребява това като средство за въздействие над обществото, и прекратих контактите си с Цветан Василев. И както виждате, си навлякох опитите му за възмездие - неговите и на останалите играчи на задкулисието, минирало развиването на страната ни, което и сега прави непрекъснато проекти за нейното плячкосване и дискредитиране.

Притеснявате ли се от заведеното от Цветан Василев дело по световния акт " Магнитски "?

- Не, не се тормозя, тъй като в никакъв случай не съм нарушавал нечии човешки права. Няма механизъм, по който аз като депутат да мога да нарушавам съществени човешки права...

Даже съм удовлетворен, че по този метод ще мога да показва истината за КТБ и пред американската администрация, която аз и вестник " Телеграф " разкриваме в продължение на няколко години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР