Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

...
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува
Коментари Харесай

Предозиране: Бай Ганьо целува американския посланик

Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че продължава и по-късно с нови сюжети.

Премиерът Бойко Борисов шокира с фамилиарното си държание отвън всевъзможен протокол пред посланиците на Съединени американски щати, Азербайджан и Кипър, които заведе да прегледат по какъв начин върви градежът на интерконекторната газова връзка с Гърция.

- Я, мойте другари, бе де`а! - беше една от първите му реплики, която се чу във видеото от известния от пролетта реалити сериал " В джипката ", който пиарката му Севделина Арнаудова снимаше. В другите му серии Борисов обикаля страната, преглежда разнообразни строителни обекти, а локалните управници рабски му изясняват до каква степен са стигнали и какъв брой са му признателни за това, което прави за района им.

" Тука малко кално – да видите по какъв начин става ", сподели той поучително, оправяйки си вратовръзката, откакто се ръкува с посланика на Азербайджан Наргиз Гурбанова и

изненадващо се наведе и разцелува по двете бузи американския дипломат Херо Мустафа,

която е в София от по-малко от месец. Мустафа одобри бурния ентусиазъм на премиера като другарски жест.

" Време хубаво сме поръчали! ", сподели по роднински министър председателят на дамите, повеждайки ги пешком на оглед. " Да, да! ", отвърнаха му те общително на български език. " В София доста бърборят, само че практиката е друго ", обясни им Борисов, обяснявайки каква е била процедурата за градежа на връзката.

 Премиерът води делегацията.
© Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът води делегацията.

" А, знаеш ли кое е най-хубавото? ", обърна се той към вървящите до него Наргиз Гурбанова и Херо Мустафа. " Археолозите намират неща, които кой другояче ще пристигна тук да рови, да търси. " След това им изясни, че първоначално не се разбирал с археолозите, само че по-късно те напълнили музеите с артефакти. " Само за археологията са 4 млн. лева – 2 млн. лева... about! ", похвали се Борисов, вметвайки дума на британски.

Заради неловката пауза при дългото пешеходно разстояние министър председателят още веднъж се посочи: " Ей, виж кво време поръчах, топличко... " През това време преводачите почтително превеждаха на посланиците.

Ръководителката на археологическия екип, до която стигна шествието, също беше поздравена на " ти ": " Здравей, госпожо! "

" А! Ела да видиш! На 7000 години е това! ",

обърна се Борисов към Херо Мустафа, която дружно с Наргиз Гурбанова е прегърната преди този момент ненадейно от прочут на Борисов, показан като зам.-шеф на Българска академия на науките. В диалога с него излиза наяве, че не доближават археолозите и реставраторите и Борисов поучава един от тях, който е на обекта: " Направи една школа, Министерството на образованието да ти я финансира... "

Идилията беше прекратена от публицисти, които зададоха неприятни за водача на ГЕРБ въпроси. Една от журналистките изиска да зададе въпрос за изборите, само че Борисов отсече: " Не, не ме интересува ". След това въпреки всичко отговори, само че с огромно неудовлоствие.

Делегацията също беше осводомена от него за медиите: " Това знаеш ли какъв брой е неприятно за медиите да го слушат. Това, цялата им теория рухва. Те желаят в България да е неприятно, гадно. Тогава им е прелестно ", изясни министър председателят на неудобно кимащите дами, които съпровожда.

Качвайки се в джипа си след археологическата разходка, Борисов подреди: " Я, Херо да пристигна тук! " " Тя да пристигна тука начело ", получи указания още един път защитата. Американският дипломат одобри поканата и седна на предната седалка до премиера водач. Докато се возеха, тя се обръщаше към него с учтивото " Mr prime minister ". Той продължаваше на " ти ". Два пъти сряза сътрудниците на НСО, които се чуват по радиостанцията с думите: " Стига бърборили! "

" ПращаАх едни твои сътрудници да гледат " Авионамс " – ще се сетиш за кои ти приказвам ", продължи на " ти " към американския дипломат министър председателят.

" Сега си спокойна за диверсификацията, нали? "

Най-после джипа спря и Борисов разгласи: " Само ше слеза да ти кажа сбогом и отпътувам за София, пък в четвъртък ще се забележим. " Той заобиколи колата, хвана с две ръце главата на Херо Мустафа, разцелува я, стисна я до гърдите си и я благослови: " Да си жива и здрава! " Разбра се, че я е поканил в четвъртък сутринта на кафе в Министерския съвет, с цел да обсъдят " някои стратегически работи ".

През пролетта боксьорът Кубрат Пулев целуна репортерката Дженифър Равало в края на малко изявление след успеха си против Богдан Дину в първия си мач в Съединени американски щати. Американката, наричана Джени Суши, нае известния юрист Глория Олред и двете желаеха наказване за българина. Впоследствие спортната комисия в Калифорния спря правата му, санкции го и го задължи да посети учебен курс, обвързван със половия тормоз, който Пулев се принуди да изкара. Съвпаденията със случката с интерконектора обаче се инцидентни.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР