Външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков – Весела Чернева, има

...
Външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков – Весела Чернева, има
Коментари Харесай

Ще става ли Весела Чернева външен министър. Говори Никола Минчев

Външнополитическият консултант на премиера Кирил Петков – Весела Чернева, има качества за външен министър. Това съобщи в тв изявление шефът на Народното събрание Никола Минчев. Той обаче посочи, че още не е обсъждана съответна кандидатура за мястото на Теодора Генчовска. Тя съобщи, че като част от екипа на Има Такъв Народ напуща държавното управление в понеделник. Тогава и енергийният министър Александър Николов ще подава оставката си. Тази седмица Слави Трифонов изтегли от кабинета министрите на Има Такъв Народ и постави завършек на четвърната коалиция за властта. Причините са две – онарушеното съдружно съглашение в частта му за ветото над Северна Македония и неналичието на пари в страната. Теодора Генчовска разгласи, че кабинетът води двойствена външна политика и има посланик № 1 в сянка – Весела Чернева.

Нямаме лист с депутати от " ИТН ", които да отмятаме или не. Вярвам, че можем да намерим 12 депутати и от Има Такъв Народ е най-очевидното. Чисто математически е допустимо да има друго държавно управление в сегашния парламент, само че не виждам кое е това ново болшинство, сподели Минчев пред Нова тв.

Няма да подкрепим друго държавно управление, в това число и с мандата на " ИТН ", ГЕРБ или Движение за права и свободи, посочи шефът на Народното събрание.

Правителство на малцинството мъчно е просъществувало в България, само че приказваме за обособени депутати, които да ни поддържат, с цел да има в Народното събрание едно същинско болшинство, чака Минчев.

Той посочи, че няма да бъдат канени депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", с цел да се обезпечи болшинство в Народното събрание за актуализацията на бюджета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР