Външно министерство не разполага с информация за задържан български гражданин

...
Външно министерство не разполага с информация за задържан български гражданин
Коментари Харесай

Външно не знае дали има арестуван за търговия с оръжие българин в Истанбул

Външно министерство не разполага с информация за арестуван български жител в Истанбул при интервенция на турската полиция за пресичането на нелегално транспортиране на оръжие за България, съобщи БГНЕС.
" В Градска канализация Истанбул до този миг не е постъпвала публична информация за арестуван български жител ", обявиха за БГНЕС от Министерство на външните работи.
По-рано вестник " Хюриет " заяви, че локалната полиция е задържала български жител при интервенция против нелегално транспортирано оръжие за страната ни. Пратката е била арестувана в Истанбул по време на интервенция в пристанището " Амбарлъ ", намиращо се в квартал " Бейликдюзю ". Оръжието е намерено в резервоар с автомобилни елементи и включва: един съединен револвер, елементи за дългоцевна пушка и за 28 револвера, 1200 патрона за револвери и 30 броя патрони за пушка. Корабът, който е превозвал оръжието, е идвал от Съединени американски щати и е плавал под флага на Сингапур.
Общо са арестувани петима души. Според информация на някои турски медии в началото на пристанището е бил задържан един български жител, който се е опитал да получи информация за провеждащата се интервенция. Местни медии оповестяват, че името на арестувания български жител е М. М. Владимиров. По-късно са били арестувани и други обвинени за присъединяване в контрабандата на оръжие и против тях са почнали правосъдни дейности.
Междувременно Анадолската осведомителна организация заяви, че България е предала на Турция член на ПКК.  Заподозреният е бил арестуван, до момента в който се е опитвал да прекоси границата незаконно. Той е с интернационална възбрана да пътува, тъй като Анкара го упреква, че е пропагандирал в интерес на ПКК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР