Външният министър Теодора Генчовска скочи на Скопие заради обидните антибългарски

...
Външният министър Теодора Генчовска скочи на Скопие заради обидните антибългарски
Коментари Харесай

Генчовска скочи на Скопие заради обидите

Външният министър Теодора Генчовска скочи на Скопие поради обидните антибългарски лозунги на продължаващите към този момент две седмици елементарни в Северна Македония против френския проект за споразумяване на двустранните връзки.

Българското Министерство на външните работи изпрати нота до външното министерство на Северна Македония. Причината за това са многочислените прояви и лозунги, ориентирани против България.

Употребата на езика на омразата доста се усили по време на продължаващите към този момент втора седмица в Скопие митинги против така наречен френско предложение за започване на договаряния за еврочленство.

Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в общественото пространство ескалират в миг, когато София и Скопие интензивно търсят път към градивен разговор и намиране на трайни взаимноприемливи решения в полза на евроинтеграцията на Скопие, прецизират от външното ни министерство.

Вярваме, че сходни прояви ще се трансфорат в част от предишното, а нашите две страни ще съумеят да отворят нова страница в връзките си, учредена на взаимно почитание и откровено другарство, показват още от Министерство на външните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР